Erdoğan Mustafa Koç'un son zamanlarını anlattı

Erdoğan Mustafa Koç'un son zamanlarını anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatıyla iş dünyasını yasa boğan Mustafa Koç'u son görenlerden biri oldu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefatından 1 gün önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul ettiği Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile neler konuştuğunu açıkladı.

Vefat haberinin ardından Mustafa Koç'un kardeşi Ali Koç ve babası Rahmi Koç'la telefon görüşmesi yaparak başsağlığı mesajlarını ileten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Koç'la önceki gün aralarında geçen diyalogu anlattı:

ALKOLÜ AZALTMIŞTI 'HEPTEN BIRAK' DEDİM

Bir gün önce 2 kardeş, Mustafa Bey ve Ali bey bendeydiler. Akşam saatlerine kadar oturduk. Hatta şakalaştık. Hatta bu kilo verme sürecini kendisiyle paylaştık. Sayın hanımefendinin kilo verme olayını aynı şekilde konuştuk. Hatta latife yaptık; "Ne yaptın, alkolü azalttın mı" diye. "Azalttım" dedi. "Hepten bırak" dedim. Bunları da konuştuk. Ve bu süreç içerisinde özellikle Koç grubunun gerek savunma sanayine yönelik, gerek diğer sanayide attıkları adımlar, komşu ülkelerle yapılacak bazı ticari ilişkiler, bunları aramızda konuştuk. Ve bu sürece yönelikte daha neler yapılabilir, yatırımlar noktasında... Özellikle bu Altay tankı projesini biz onlara vermiştik. Başbakanlığım dönemiydi. Onlar geliştirdiler. Onu kendileriyle konuştuk. Buna benzer birçok konuları iki kardeşle beraberce değerlendirdik. Sabah kalktım, televizyonu açtım. Tabii bu haberi görünce hakikaten ben de doğrusu şok oldum. Hemen anında Ali Bey'i telefonla aradık. Başsağlığı diledim. Rahmi Bey de yanındaydı. Babasıyla da görüşmeyi yaptık. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Türk sanayinde özellikle son 12-13 yıl içerisinde Koç grubu içerisinde ciddi bir performans sergilediler. Önemli bir atak vardı. Ve kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Erdoğan, Pazar günü Mustafa Koç'un cenazesine de katılacağını söyledi.