Erdoğan'ın küstüğü müteahhit Bilal Erdoğan'la temel attı

Erdoğan'ın küstüğü müteahhit Bilal Erdoğan'la temel attı

16/9 kuleleri yüzünden Cumhurbaşkanı'nın küstüğü müteahhit, Erdoğan'ın mezun olduğu okulu yeniden inşa ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1973 yılında mezun olduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi yeniden inşa ediliyor. Bir süre önce yıkılan okulun temeli dualar eşliğinde atıldı. 2 katı bodrum olmak üzere toplam 5 katlı okulun inşaatını Zeytinburnu'nda yapıldıktan sonra silueti nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisini çeken ve "çok kırıldım, beş yıldır konuşmuyorum" dediği Onaltı Dokuz'un müteahhiti Mesut Toprak yapacak. AçılışaCumhurbaşkanı Erdoğan katılmazken onu temsilen oğlu Bilal Erdoğan'ın törende olması dikkat çekti.

ERDOĞAN YOKTU, BİLAL ERDOĞAN KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi için ilk harç düzenlenen törenle atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve çok sayıda siyasetçinin mezun olduğu Fatih'teki İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yeniden inşası içni yapılan temel atma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk harç protokol üyeleri ve siyasilerin eğitim aldığı öğretmenler ile birlikte dualar eşliğinde atıldı.

mesut-toprak-yan.jpg

"EMEĞİ GEÇENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Okulun gelecek nesillerin yetişmesinde önemli katkılar sağlayacağını belirten Bilal Erdoğan ise, "Türkiye'deki bütün milli-manevi değerlerin yolcusu olan muhafazakar, dindar insanların, gelecek nesillerin yetişmesine yönelik çalışmasının bir dönüm noktası olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyet tarihine damgasını vurmuş nice okullar var. Ancak bu vatanın, bu coğrafyanın ihmal edilmiş, biraz hor görülmüş insanlarının da yeşerdiğini meydana geldiğini görüyoruz. İstanbul İmam Hatip Lisesi bunların öncüsü olan bir okul. Şimdi o markasına yakışır bir fiziki imkanı kazanmış olacak. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"5 YILDIR KONUŞMUYORUM"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul'un siluetini bozduğu için eleştirilen ve hakkındaki yargı süreci yılan hikayesine dönen 16:9 kulelerini 'şehre ihanet' olarak nitelemişti. Erdoğan "Zeytinburnu'nda tartışma konusu olan o binaların sahibiyle konuştum. Traşlayın dedim, özellikle rica ettim. Çok da yakından tanıdığım biri. Yapacaklarını beklerken, hiçbir şey yapmadılar. O nedenle çok kırıldım, beş yıldır konuşmuyorum" demişti.

İHA