Hakan Fidan'dan adaylık için flaş karar !

Hakan Fidan'dan adaylık için flaş karar !

Erdoğan'ın aday olmasını istemediğini Hakan Fidan, AK Parti'ye yaptığı başvurusunu geri çekti. Arınç'ın açıklamasıyla görevine tekrar geri döndüğü bildirildi.

AK Parti'den milletvekili adaylığı için MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden Hakan Fidan sürpriz bir kararla yaptığı başvuruyu geri çekti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığını eleştirmiş ve MİT Müsteşarı olarak kalmasını arzu ettiğini söylemişti.

Fidan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi :
     
"Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım. Dr. Hakan Fidan."

ERDOĞAN 'KIRGINIM' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan en son olarak Suudi Arabistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan, Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan’a hâlâ kırgın olduğunu belirterek, “Onu böyle bir göreve getiren benim. Müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Tabii ki kırgınım” demişti.

1877105.jpg

7 ŞUBAT'TA İSTİFA ETMİŞTİ

Fidan, AK Parti'den milletvekili adayı olmak için 7 Şubat'ta MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etmiş, 20 Şubat'ta da AK Parti'ye adaylık başvurusu yapmıştı.

HAKAN FİDAN TEKRAR MİT MÜSTEŞARI

Bülent Arınç,Hakan Fidan'ın adaylıktan çekilmesi hakkında çok kritik bir açıklama yaptı.

Hakan Fidan'dan adaylık için flaş karar ! - Resim : 2

Bülent Arınç ''Son günlerde en çok konuşulan ve sorulan isimlerden birisi bu. Aday olduktan sonra bir daha konuşmayacağız diye düşünmüştük.Adaylığı konusunda ilk haberdar olan benim. Sayın Fidan MİT müsteşarlığında fevkalade başarılı olmuş bir isimdir.

Sayın Fidan bugün aday adaylığından vazgeçtiğini sayın Başbakanımıza iletmiştir.Başbakanımız da sayın Cumhurbaşkanımıza iletmişlerdir.

Tekrardan MİT müsteşarlığında görevlendirilmiştir ve onay verilmiştir.'' dedi.