HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Davet etselerdi, Samsun'da olmak isterdik

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Davet etselerdi, Samsun'da olmak isterdik
Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'un, Samsun'da düzenlenen 19 Mayıs törenleri için ''Davet etselerdi, Samsun'da olmak isterdik'' dediği iddia edildi.

Samsun'da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri'ne 8 siyasi partinin lideri katıldı. Törene davet edilmediği iddia edilen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın ise "Davet etselerdi, Samsun'da olmak isterdik" dediği ileri sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Samsun'da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri'ne davet edilmeyen parti liderlerini arayıp bayramlarını kutladı. Bu isimlerden biri, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dı.

KILIÇDAROĞLU: BURADA HERKES OLMALIYDI

Sputnik'te yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu, bazı genel başkanların davet edilmemesinin doğru olmadığını belirterek, "Burada herkes olmalıydı" dedi.

BULDAN-KILIÇDAROĞLU DİYALOĞU

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın ise, "Davet etselerdi, Samsun'da olmak isterdik" dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun da bu sözler üzerine, "Hep birlikte kutlanacak bayramları özledik, milli bayramları birlikte kutlamak gerekir. Bunu hep birlikte başaracağız" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

19 Mayıs töreninde liderlerden birlik pozu19 Mayıs töreninde liderlerden birlik pozu

 

Etiketler HDP pervin buldan