HDP'li aday Kılıçdaroğlu için oy istedi

HDP'li aday Kılıçdaroğlu için oy istedi

HDP'den İstanbul milletvekili adayı Ali Kenanoğlu, Aleviler'den "HDP'ye oy verin. Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapalım" diyerek oy istedi.

HDP’li aday Ali Kenanoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapma vaadinde bulunarak seçmenden oy istedi.

Selahattin Demirtaş’ın Alevi adaylarına verdiği “Cemevlerini yakın markaja alın” talimatının ardından HDP’li adaylardan Türk siyasi tarihinde eşine rastlanmayacak vaatler gelmeye başladı. HDP’li  milletvekili adayı Ali Kenanoğlu “Bize oy verin Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapalım” dedi.

CHP’Yİ İKTİDAR YAPACAKLAR

Bir yanda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dine ve Diyanet’e hakaretlerde bulunurken, diğer yandan sahaya sürdüğü milletvekili adayları da Alevilerden oy toplamak için akıl almaz vaatlere imza atmaya başladı. Cemevlerini kapı kapı gezerek ziyaretlerde bulunan adaylar, CHP’yi iktidar yapmak için oy istedi.

TARİHTE BENZERİ YOK

Avcılar’da Cemevi ziyareti yapan HDP’nin İstanbul Milletvekili adayı Ali Kenanoğlu,  Alevilerin oyunu almak için tarihte eşi görülmemiş bir vaatte bulundu. Yaptığı konuşmada kendisinin de Alevi olduğunu belirten HDP’li aday “CHP’nin iktidar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da başbakan olması için HDP’ye oy verin” dedi. HDP’li adayın CHP’yi iktidar yapma vaadi şaşkınlıkla karşılandı.