Hulusi Akar Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak

Hulusi Akar Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında saat 11.00'de yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısına Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da katılacak.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Bakanlar Kurulu’na Kuvvet Komutanları ile Genelkurmay’ın ilişkisini düzenleyen yeni yapılandırma, PKK ile mücadele ve Başika ile ilgili bilgi verecek.

15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra; 20 ve 25 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan ve önemli kararlara imza atan Bakanlar Kurulu, bugün bir kez daha saat 11.00’de Külliye’de toplanıyor.

Toplantının ana gündem maddesini, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında FETÖ’ye yönelik operasyonlar oluşturacak. Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında, yeni kanun hükmünde kararnamelerin de ele alınacağı toplantıda; Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ihraç edilen pilotlar nedeniyle oluşan pilot boşluğunun ve FETÖ’nün baskısıyla TSK’dan ayrılmak zorunda kalan sınıf subaylarına orduya dönüş hakkı verilmesinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın da katılacağı belirtildi.