İçişleri Bakanı Soylu: ''FETÖ tekrar devletin başına gelecek''

İçişleri Bakanı Soylu: ''FETÖ tekrar devletin başına gelecek''
Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta 14 Mayıs seçimleri için "siyasi darbe girişimidir" diyen İçişleri Bakanı Soylu bu sefer de "Tayyip Erdoğan gitsin diyenler kim gelsin diyor? FETÖ. Nereye gelecek FETÖ ? Devletin tekrar başına gelecek" dedi.

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Gaziosmanpaşa’da kahvaltılı toplantı düzenledi.

Daha önce 14 Mayıs seçimleri için ‘darbe’ benzetmesi yapan Soylu burada yaptığı konuşmada da şaşkınlık yaratan ifadeler kullandı. “Tayyip Erdoğan gitsin diyenler kim gelsin diyor? FETÖ. Nereye gelecek FETÖ? Devletin tekrar başına gelecek” diyen Soylu, şunları kaydetti:

“Tam 3 yıldır genel başkan yardımcıları ve CHP bütün bu hazırlıklarını yapıyor. Tek tek Türkiye’yi dolaşıyor. ‘Merak etmeyin siz, biz geri getireceğiz.’ diye. Kadın ‘Bu masa kumar masasıdır’ diyor. Utancından şimdi masanın altına girdi.

Yani bir yola çıkıyorsunuz. 4-5 tane ortak oldunuz. Ya birisi ortaklığınızı ya bu kumar ortaklığıdır diye ortaya koyarsanız memleketin işlerini yönetmek için kendi işlerinizi yönetmek için bir yolculuğa çıkmışsanız bunu kim kabul eder? Bunlar kabul ediyorlar.” dedi.