İsmail Saymaz, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adayını açıkladı

İsmail Saymaz, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adayını açıkladı
Güncelleme:

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adayıyla ilgili son kulis bilgilerini aktaran gazeteci İsmail Saymaz, adayları tek tek açıkladı.

Yeni yıl ile birlikte 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için süreç başlarken, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'da kimi aday göstereceği merak konusu oldu. 

AK Parti'de İstanbul ve Ankara adaylarının 7 Ocak ya da 15 Ocak tarihinde açıklanması beklenirken kulisler de hareketlenmeye başladı. 

AK PARTİ'NİN ANKARA ADAYI KESİNLEŞTİ

Son kulis bilgilerini aktaran Sözcü yazarı gazeteci İsmail Saymaz, AK Parti'nin Ankara'da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un aday göstereceğini ve bunun kesinleştiğini yazdı. 

İSTANBUL'DA ALİ YERLİKAYA İDDİASI

İstanbul'da da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın yüzde 30 şanslı olduğu ifade ediliyor. Ancak Saymaz, Yerlikaya'nın ise adaylığa soğuk baktığını ifade ediyor.

"KURUM VE GÖKSU'YA ŞANS VERİLMİYOR"

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya şans verilmiyor.

"SON DAKİKADA TOMBALADAN ERGÜN TURAN ÇIKABİLİR"

"Yerlikaya'nın Konyalı olması, valilik dışında İstanbul'la hiçbir bağının bulunmaması bir dezavantaj" diyen Saymaz, "Son dakikada tombaladan Ergün Turan çıkarsa şaşırmam" görüşünü aktardı.

İsmail Saymaz'ın yazısı için tıklayın