İYİ Parti'den yeni anayasaya şartlı destek

İYİ Parti'den yeni anayasaya şartlı destek
Güncelleme:

İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasaya destek çağrısına destek şartını açıkladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 1 Ekim Pazar günü başlayacak 28. Dönem 2. Yasama Yılı'na ilişkin partisinin beklentilerini anlattı.

Yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyen Usta, bütçe görüşmelerinden önce ekonomiyle ilgili bazı adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

Usta, yeni dönemde emekli maaşlarının acilen düzenlenmesi için ısrarlı olacaklarını, toplumun ağırlaşan sorunlarının çözümü için hükümeti hem destekleyecek hem de hükümete yol gösterecek bir çalışma içerisinde olacaklarını vurguladı.

Sığınmacı sorunuyla ilgili hükümet yetkililerinin farklı açıklamalar yaptığını ve kafa karışıklığı olduğunu söyleyen Usta, "Sığınmacı konusunun bütün siyasi kaygılardan uzak bir şekilde Meclisin gündeminde alınması gerekir. Meclis sığınmacı konusuna kayıtsız kalamaz. Bunun iyi tartışılması lazım. Gerekirse bir komisyonun kurulup konuyla ilgili çözüm üretilmesi gerekir" diye konuştu.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SEÇİM SONRASINA BIRAKILMALI"

Yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Usta, "yeni anayasa" kavramını kullanmaktan ziyade "anayasa değişikliği" kavramını kullanmayı tercih ettiklerini söyledi.

İYİ Partili Usta, "Yeni anayasa dediğinizde her şey farklılaşıyor. Baştan itibaren devletin şekli, sistemi, Türk vatandaşlığı, hatta Türk bayrağı bile tartışılıyor. Biz bunları tartışmayız. Bu nedenle anayasa değişikliği kavramını kullanmaktan yanayız" dedi.