İYİ Parti'nin Ankara adayı için sürpriz iddia

İYİ Parti'nin Ankara adayı için sürpriz iddia
Güncelleme:

Yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski CHP Milletvekili Sinan Aygün’e adaylık teklif ettiği iddia edildi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara'daki bir araya geldiği isimlerle ilgili kulis bilgisi paylaşan Yarkadaş "Bu akşam Ankara’da enteresan bir yemek yapıldığı bilgisine ulaştım. Sinan Aygün, Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek ve Meral Akşener TOGO’da yemekte buluştular" ifadelerine yer verdi.

Yarkadaş "Oktay Vural’ın da katıldığı yemekte, iddiaya göre Sinan Aygün’e ‘Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’ teklif edildi. Sinan Aygün’ün teklifi değerlendirip öyle karar vereceği belirtiliyor. Öte yandan, Sinan Aygün İyi Parti’nin adayı olursa, bazı İYİ Partililer tepki için istifa edebilir" dedi.

Kulelerin mühürlenip, mahkeme tarafından yıkım kararı verilmesi Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasında uzun süren karşılıklı tartışmalara neden olmuştu. 

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile yaşadığı TOGO kuleleri kriziyle gündeme gelen eski CHP Milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün de yer aldığı toplantıya ilişkin partiden yazılı açıklama yapıldı.

Dün gerçekleşen toplantının bazı yayın organlarında amacından saptırılarak gündeme getirildiği belirtilerek, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in, dün Ankara'da katıldığı bir sohbet toplantısı, bazı yayın organlarında spekülatif bir şekilde gündeme getirilmiştir. Sayın Genel Başkanımızın rahatsızlığı döneminde, Sayın Cemil Çiçek ve Sayın Abdülkadir Aksu, telefonla arayarak, 'geçmiş olsun' dileklerini iletmiş, o görüşmede bir araya gelme temennisi de dile getirilmiştir. Sayın Cemil Çiçek, Sayın Abdülkadir Aksu, Sayın Oktay Vural'ın katılımıyla, Sayın Sinan Aygün'ün ev sahipliğinde davet üzerine gerçekleşen sohbette, iddia edildiği gibi ABB Başkanlığı'na adaylık konusu asla gündeme gelmemiştir. Söz konusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı gibi gizli bir gündemi de yoktur" denildi.