Kars'ın çehresi değişecek

Kars'ın çehresi değişecek
Güncelleme:

Bir zamanların satılık şehri Kars, son yıllarda makus talihini yenerken, Kars’daki Cumhuriyet İttifakı adayı Çetin Nazik, iddialı projelerle geliyor.

Serhat şehir Kars, son 40 yılda verdiği göçlerle adeta hayalet şehre dönmüştü. Ancak son birkaç yılda iç turizmin hareketlenmesiyle, Kars ekonomisi yeniden büyümeye başladı.

Yaklaşan yerel seçim ise, Kars’ı daha da cazip bir kent yapacak. Cumhuriyet İttifakı’nın adayı Çetin Nazik, hazırladığı projelerle yeni bir Kars vaat ediyor.

“ Doğup, büyüdüğüm, ekmeğini yediğim Kars’a borcum var. “ diyen Çetin Nazik’in dikkat çeken bazı projeleri şöyle:

Kars'ın çehresi değişecek - Resim : 1

KARS ÇAYI ISLAH VE PARK PROJESİ

Proje, Kars Çayının şehir merkezinden geçen kısmının temizlenmesi, dere yatağının genişletilmesi, dere kenarlarının beton veya taş duvarla örülmesi, dere kenarlarına yeşil alanlar, yürüyüş-koşu yolu, oturma yerleri, fitness alanları ve çocuk parklarının yapılmasını kapsamaktadır.

Sağlayacağı İstihdam: 30 Kişi

Dere ıslahı, Belediyemiz ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında yapılacak iş birliği ile gerçekleştirilecektir. Dere kenarı Park alanı oluşturulması çalışmaları DAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Kültür ve Turizm Bakanlığına sunacağımız projelerle finanse edilecektir.

Kars'ın çehresi değişecek - Resim : 2

ORGANİK TARIM VE PEYNİR PAZARI PROJESİ

Proje ile; köylülerimizin tarım ürünlerini satabilecekleri şehrin belirli noktalarında modern kalıcı pazar yerlerinin oluşturulması planlanmaktadır. Vatandaşlarımızın kış şartlarında bile rahatlıkla alış verişlerini yapabilecekleri şık kapalı mekanlar tertiplenecektir. Şehrin köylerinde organik tarımı destekleme hususunda köylülerimize destek verip bu ürünlere şehrin belirli bölgelerinde modern organik ürün pazar noktaları oluşturulacak ve köylümüzün kalkınması sağlanacak ve halkımıza organik ürünlerden faydalanma imkanı sunulacaktır.)

Sağlayacağı İstihdam: 45 Kişi

Projenin finansı, Serhat Kalkınma Ajansı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destekleri ile oluşturulacaktır.

Kars'ın çehresi değişecek - Resim : 3

KENT MEYDANI PROJESİ

Mevcut yeşil alan park ve bahçelerin iyileştirilmesi, yeni parkların yapılmasını sağlayacağız. Kent meydanı düzenlemesi yapacağız. Okul öncesi ve okul çağı çocuklarının oyun alanı ve spor alanı gereksinimleri olan açık ve kapalı tesisler yapacağız. Kent içi yollarımızın tamamını ağaçlandıracağız.

Özel tanımlı ihtisas parkları (uçurtma parkı, hobi bahçeleri, su parkları, heykel parkları, yaşlılar parkı) kuracağız.

Kent içi otopark alanlarını yeniden düzenleyecek ve bölgesel büyük otopark alanları oluşturacağız. Sadece yayalara özel yaya yolları yapacağız. Kentsel dönüşüm projeleri oluşturacağız. Kars çayı rehabilite edilip çevre düzenlemesi yapacağız. Kaldırım işgallerini sonlandıracak tabela kirliliğine son vereceğiz. Hayvan barınağı işlevsizleştirilecek ve sokak hayvanlarının halkı rahatsız etmesinin önüne geçeceğiz.

Kars'ın çehresi değişecek - Resim : 4

TEKNOPARK VE SOSYOPARK PROJESİ

Proje ile; Kafkas Üniversitesiyle işbirliği yapmak suretiyle üniversite kampüs alanı içerisinde teknopark ve sosyopark kurulacaktır. Teknopark sayesinde; şehrimizde teknolojiye dayalı sanayi gelişecek, girişimcilerimizin Ar-Ge projeleri destelenecek, üniversite, sanayi, araştırma merkezleri, girişimciler ve piyasalar arasındaki işbirliği artacak, bilgi ve teknoloji transferini arttırmak yoluyla yüksek katma değerli, Ar-Ge’ye dayalı ileri teknoloji ürün ve hizmetlerin üretilmesine imkan sağlayacak ve dolayısıyla istihdama da katkı sağlayacaktır. Sosyopark sayesinde; üniversite, kamu kesimi, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör işbirliğiyle sosyal alanı ilgilendiren konularda teorik ve pratik bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve paylaşılması sağlanacaktır. Sosyoparktan elde edilecek veriler ve bilgiler aynı zamanda hemşerilerimize daha kaliteli ve etkili hizmet sunmamıza da katkı sağlayacaktır.)

Sağlayacağı İstihdam: 350 Kişi

Proje finansmanı, Kafkas Üniversitesi, Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi ile şehrimiz gönüllü sanayici ve işadamlarının ortaklığıyla kurulacak şirket bünyesinde olacak ve Teknopark ve Sosyopark’ın kurulumu bu ortaklarca sağlanacaktır.

Kars'ın çehresi değişecek - Resim : 5

ÇETİN NAZİK KİMDİR ?

Çetin NAZİK 4 Eylül 1965 yılında Nevruz NAZİK ve Sehne NAZİK çiftinin oğulları olarak Kars ilinde dünyaya gelmiştir. 4 çocuk sahibi bir aile babasıdır. 1996 – 2006 yılları arasında Kars’ta 400’e yakın ilk toplu konut projesini başlatmış, kısa bir sürede sonuçlandırıp, Kars halkının ve kamuoyunun takdirini ve güvenini kazanmıştır. Tarım Kredi Kooperatifinin, Susuz ve Boğazköy ilçelerinde görev yaptığı yıllarda, teşkilatın düzenlemiş olduğu muhasebe, finans ve krediler sınavında Türkiye 1’incisi olarak Kars Merkez Tarım Kredi Kooperatifi İl Müdürlüğüne atanmıştır. Aynı yıllarda Kars PTT Spor kulübü başkanlığı görevini başarı ile yürüterek, Kulübü, bölge şampiyonluğuna taşımıştır. Samsun bölge birliğinde 2 yıl daha görevini sürdürdükten sonra kendi isteğiyle istifa etmiştir. Bu vesile ile tamamen eğitime gönül veren Çetin NAZİK, Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve Milliyetçi nesiller yetiştiren ve bu prensipler doğrultusunda eğitim veren kurumlarını, büyük bir marka haline getirip, Türkiye eğitim camiasına kazandırmıştır. Kars ile ilgili hazırladığı fizibilite raporlarını ve projelerini hayata geçirmek üzere, MHP Kars Belediye Başkan Aday Adaylığını kamuoyuna bildirmiştir.

Her fırsatta Karslı olmaktan gurur duyduğunu dile getiren iş adamı Çetin NAZİK, günümüzde eğitim kurumlarının yanı sıra, ham madde üretim fabrikasına ve uluslararası bir iletişim ağı firmasına sahiptir.

Şimdi Milliyetçi Hareket Partisinden 1 Ekim 2018 tarihinde Aday Adaylığını açıklamış ve 1 Aralık 2018 tarihinde Aday gösterilmiştir. Daha sonra Kars’ta birliği sağlamak adına Cumhur İttifakı Kars Belediye Başkan Adayı gösterilmiştir.   

Seçiniz...