Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz adım, Meral Akşener ile görüşecek

Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz adım, Meral Akşener ile görüşecek
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ülkede işlerin iyiye gitmediğini ileri sürdü ve bu kritik süreçte son durumu konuşmak üzere Meral Akşener ile bir araya geleceğini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Türkiye'yi dört büyük kopuş bekliyor. Önümüzde bir parti devleti var ve ülkede hukuk, demokrasi yok'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldikten sonra Demokrat Parti'ye de bir ziyaret gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, bir sonraki adresini açıkladı.

Sözcü'den Başak Kaya'ya konuşan CHP Lideri, Meral Akşener'le ülke gündemine dair bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

4 BÜYÜK KOPUŞ OLACAK

Bunların birincisi Meclis ile devleti yönetenler arasındaki kopuş. Yasama organı yürütme organını denetleyemeyecek ve bildiğini okuyacak. Dolayısıyla parlamentoda verilecek mücadele iktidarı çok fazla etkilemeyecek. Bu bizim Cumhuriyet tarihinin en büyük kopuşlarından biridir. İkincisi artık cumhurbaşkanı, 80 milyonun cumhurbaşkanı değil sadece partisine oy verenlerin cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı ile ona oy vermeyenler arasında büyük bir kopuş yaşanacak. Üçüncüsü adaleti dağıtanlar ile arayanlar arasındaki kopuş. Adalet ancak bir kişinin beklediği ölçüde kararlar verecek. Dördüncüsü ise demokrasi ve hukuk kalmadığı için Türkiye'nin uygar dünyadan kopuşu. Bu kopuşun bir kısmı da gerçekleşti. Bizim daha önce yaptığımızı ve demokratik parlamenter sistemi güçlendiren bir taslak anayasa çalışmamız var. Siyasi parti liderleri ile görüşürken bunu dile getiriyoruz. Demokrasi paydasını, en az yüzde 50'lilik hayır blokunu biraz daha genişletebilirsek iyi bir sonuç elde edebiliriz.

'6-7 AY ÖNCE SÖZCÜ'YE OPERASYON KONUŞULUYORDU'

Kılıçdarıoğlu, "Sözcü'ye bundan 6-7 ay önce bir operasyon yapılabileceği konuşuluyordu. O zamanlar Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmemde bunu sordum. ‘Hayır nereden çıkardınız' dedi. Şimdi ise zamanlamayı belirlediler. Kontrol edebilecekleri, sözlerini uygulayacak bir savcı buldular ve düğmeye bastılar" dedi.
 
 

Sözcü