Kurtulmuş'tan asgari ücret iddiası !

Kurtulmuş'tan asgari ücret iddiası !

AK Partili Numan Kurtulmuş: "Kimse şüphe etmesin, asgari ücret 1300 lira olacak"

Samsun’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Seçim beyannamesinde söylediğimiz sözlerin hepsi gerçekleşecek. Bunların bir zamanlaması var. Asgari ücret 1300 lira olacak dendi, tabii ki olacak. Bundan kimsenin şüphe etmemesi lazım” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu’ya gitmek üzere bugün Samsun Çarşamba Havalimanı'na geldi. Burada partisinin teşkilat üyeleri tarafından karşılanan Kurtulmuş, havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin asgari ücretin 1300 TL’ye yükseltilmesi vaadiyle ilgili sorusu üzerine Kurtulmuş, "Seçim beyannamesinde söylediğimiz sözlerin hepsi gerçekleşecektir. Bunların bir zamanlaması var. Asgari ücret 1300 lira olacak dendi, tabii ki olacak. Bundan kimsenin şüphe etmemesi lazım. Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz en kısa zamanda bir eylem planı içerisinde bunlar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hükümet programı açıklandıktan sonra 6 aylık eylem planı açıklanacak ve bu çerçevede de verilmiş olan maddelerin tamamı bu eylem planı içerisinde yer alacak. Asgari ücret de bunlardan birisidir" ifadelerini kullandı.