Hükümetten asgari ücretliye kötü haber

Hükümetten asgari ücretliye kötü haber
Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zamla ilgili olarak ''Asgari ücretin ne olduğu nasıl belirlendiği belli. Temmuzda artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

"Temmuzda artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan'ın açıklaması özetle şöyle:

"Çalışanlarımızın emeğini sürekli seçim malzemesi olarak diri tutanlar art niyetli. Asgari ücretin ne olduğu nasıl belirlendiği belli. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren tarafını masa üzerinde bir araya getirerek belirlenmesinde rol alan kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti. Ekonomi bir denge işidir. Dengenin dışında bir artış yapılsa market ve mağazalarda etiket değişiyor. Bu da enflasyonun artmasına neden oluyor. Biz kalıcı refahın derdindeyiz."

TÜRK-İŞ'TEN HÜKÜMETE DESTEK GELMİŞTİ

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücrete ara zam yapılmayacağı yönündeki açıklamaları şu sözlerle değerlendirmişti: "Enflasyonu durdurmadan, tabiri caizse küpün altını kapatmadan küpün üzerine istediğiniz kadar suyu doldurun, kısacası parayı verin paranın bir hükmü kalmıyor. Bunun için biran evvel küpün altını kapatmak lazım, enflasyonu durdurmak lazım. Ondan sonra da toplumun alım gücünü belirli bir noktaya çekmek lazım."

ASGARİ ÜCRET 17 BİN LİRA

2024 yılı için asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Net asgari ücret yüzde 49 oranında arttı. İşveren desteği ise 700 TL olarak açıklandı.