Metropoll'ün Cumhurbaşkanlığı anketinde bomba sonuçlar

Metropoll'ün Cumhurbaşkanlığı anketinde bomba sonuçlar
Güncelleme:

Metropoll Araştırma'nın son anketine göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması halinde Mansur Yavaş yüzde 44,4, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yüzde 44,6 oy alıyor.

Metropoll Araştırma, her ay düzenli olarak yayınladığı 'Türkiye'nin Nabzı' anketinin Şubat ayı sonuçlarını paylaştı. Katılımcılara, "Gelecekte yapılacak bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde, adaylar mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mansur Yavaş olursa kime oy verirsiniz" diye soruldu.

Ankete katılanların yüzde 44,6'sı Erdoğan'a, yüzde 44,4'ü de Yavaş'a oy vereceğini söyledi. Yüzde 3,9'luk kesim kararsız seçmenden oluşurken, "protesto oy" diyenlerin oranı yüzde 4,6'yı, fikir belirtmeyenlerin oranı ise 2.6 olarak ölçüldü.

YAVAŞ, MHP VE AK PARTİ SEÇMENİNDEN DE OY ALIYOR
Seçmen, 2018 yılındaki genel seçimlerde oy verdiği parti bazında incelendiğinde ise, AK Parti seçmeninin yüzde 11,8'inin MHP seçmeninin yüzde 22,2'sinin Mansur Yavaş'a oy verdiği görüldü.

YAVAŞ EN BÜYÜK DESTEĞİ CHP, İYİ PARTİ VE HDP'DEN ALIYOR
Ankette yüzde 44,4 oy alan Mansur Yavaş, 2018 yılında CHP'ye oy vermiş seçmenin 89,7'sinin, İYİ Parti seçmeninin 89,1'inin, HDP seçmeninin ise yüzde 74,2'sinin desteğini aldığı görülüyor.

Metropoll'ün Cumhurbaşkanlığı anketinde bomba sonuçlar - Resim : 1