MHPden CHP'ye ziyaret

MHPden CHP'ye ziyaret

MHP Düzce teşkilatı, saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı'nı ziyarete geldi.

MHP Düzce İl ve Merkez İlçe yönetimleri ile Belediye Meclis üyeleri, geçen Cumartesi günü sokak ortasında dövülen CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'a "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

MHP'liler, Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi 2 kişi tarafından dövülen ve o sırada çekilen videosu aynı derneğin başkanı İsa Üçüncüoğlu tarafından Facebook'ta paylaşılan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ı parti binasında ziyaret etti. Ziyarette, MHP İlçe Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun, Düzce Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu da yer aldı.

MHP İl Başkanı Onur Özen, "Sayın Tozan'ın uğramış olduğu saldırı nedeni ile buradayız. Bu saldırı nedeni ile sayın Tozan ve CHP camiasına üzüntülerimizi bildirmek için geldik. Toplum gergin günler geçiriyor ve bu noktada siyasetçilere sağ duyulu olma yolu düşüyor. Bu siyasetçilerin toplumu yumuşatması gerekirken, siyasetçilerin ne yazık ki toplumdaki gerginliği artırdığını görüyoruz. Biz siyasetçilerin ne söylediğine dikkat etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim ağzımızdan çıkacak yanlış kelimeler birileri tarafından kendine görev edinilebilir. Biz yaşanılan olayın vahametinin yüksek olduğunu kabul ediyoruz ancak bundan öteye gitmemesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Zekeriye Tozan da MHP heyetine teşekkür ederek, ziyaretlerini önemdiklerini söyledi. Tozan, "Düzce siyaseti gerilmiştir. Düzce'de huzur kalmamıştır. Bu yüzden kamuoyunun bize destek vermesi önemlidir. Bu olayın yargı sürecinde yargı sınıfta kalmıştır. Yargının siyasallaştığı noktasında endişelerimiz artmaktadır. Olayın oluş şekli bellidir. Maalesef AKP yanlısı hukukçulardan yönetim kurulundaki birinin olayı etkileyerek insanların tahliye edildiklerini düşünüyoruz. Bu olay organize suçken, münferit bir olaya çevrilmiştir. Bu noktada MHP heyeti bize destek vermek amacıyla ziyarette bulundu. Bu bizim için çok önemli" dedi.

Zekeriya Tosun'u evine giderken tekme tokat döven Cihan C. ve Raşit A. ile dayak anına ilişkin videoyu Facebook'ta paylaşan İsa Üçüncüoğlu olayın ardından tutuklanmış, Cihan C. ve Raşit A., daha sonra Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan itiraz ile serbest bırakılmıştı.

MHPden CHP'ye ziyaret