''Millete küfredenler ödüllendiriliyor''

''Millete küfredenler ödüllendiriliyor''
Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Rusya’nın kamuya ait nükleer enerji kurumu Rosatom, Akkuyunükleer santrali projesinin yüzde 49’unu Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumuna satacağını açıklaması hakkında açıklama yaptı.

Akın’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

4800 MW kurulu güce sahip olan tesis çalışmaya başladığında talebin yaklaşık %6-7 kadarını tek başına karşılayabiliyor olacak ancak EPDK’nın verdiği lisanstaki alım garantisi faturalarımızı bir hayli kabartacak gibi görünüyor. Anlaşmaya göre tesis çalışmaya başladığında ürettiği elektriği 12,35 cent/dolardan satacak. Şuan serbest piyasa fiyatı 4-4,5 cent/dolar yani bu demek oluyor ki, Türk halkı en pahalı benzini kullandığı gibi en pahalı elektriği de kullanacak. Tıpkı köprülerde olduğu gibi yük vatandaşın sırtına bindirilecek. Başta sadece Rus şirkete yaptırılması planlanan bu projenin % 49’unun Cengiz-Kolin-Kalyon’a satılmasının nedeni de rantı yandaşlarına dağıtmaktır.

AKP’nin 15 yıllık iktidarı döneminde yandaş sermaye palazlanarak ‘‘yürü ya kulum’’ dönemine girdi. Bu gruplara devletin tüm imkânlarını seferber edilerek ihale fırsatları sunuluyor. Cengiz Holding bu dönemde palazlanan şirketlerin başında geliyor. Holding, AKP hükümeti döneminde girdiği ihalelerin neredeyse tamamını kazandı ve sermayesine sermaye kattı. Cengiz Holding AKP’nin bu ülkeyi yağmalama ortağı haline geldi. Bu milletin Cengiz-Kolin-Kalyon’ dan başka evladı yok mu?

Böylesine önemli bir projenin AKP’nin ihale kralı olarak bilindiği, adı yolsuzluklara karışan hatta millete küfür eden bir şirkete verilmesi beni şaşırtmadı. Bu konuyu daha önce yaptığım basın açıklamasında da belirtmiştim. Cengiz Holding inşaattan enerjiye AKP’nin ayarladığı birçok kamu ihalesini zorlanmadan aldı. Türkiye’deki birçok enerji dağıtım şirketinin özelleştirme ihalesini de alan Cengiz, ilk olarak 2004’te ETİ Bakır A.Ş.’yi aldı. 2005’te ETİ Alüminyum’ u alan holding, bugüne kadar ortaklık olarak Boğaziçi Elektrik, Akdeniz Elektrik, Uludağ Elektrik, Edaş ve Çamlıbel Elektrik dağıtım bölgelerini kazanmıştı.

Cengiz Holding’in AKP ile olan ilişkisi 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda servis edilen tapeyle ortaya çıkmıştı. Millete duyduğu nefret ve düşmanlık ortaya küfür ederek gösteren Cengiz Holding, AKP ile el ele verip milletin parasıyla millete kazık atacaktır. Halk düşmanları, ele ele vererek halkı soymaya devam edecektir.

Böylesine önemli ve gelir sağlayacak olan bir projenin yandaş sermayeye peşkeş çekilmesi AKP’nin neredeyse hükümet politikası haline geldi. Adı skandallara karışan bu holdingin projenin %49’unun devralmasıyla bu kritik konu bir kez daha gündeme gelmiştir.

1970’lerde mevcut doğal kaynaklarımızın yetmediği tezi üstüne kurulan, nükleerden başka şansımız yok yanıltmacasının, bugün artık geçerli olmadığı ortaya konuşmuşken nükleerde ısrar etmekteki nedenin yandaşların sermayesine sermaye katmak olduğu ortaya çıkmıştır.

Etiketler akkuyu ahmet akın