Selvi yeni başbakanı ve bakanları yazdı !

Selvi yeni başbakanı ve bakanları yazdı !

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında AK Parti'de konuşulan başbakan adaylarını ve kabinede yapılacak revizyonu kaleme aldı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, yeni kabinede 7 bakanın değişeceğini ve Başbakan adayının Binali Yıldırım olacağını yazdı.

Yeni Şafak gazetesinden Hürriyet'e transfer olan ve AK Parti Hükümeti'ne medyadaki en yakın isimlerden biri olarak tanınan Abdülkadir Selvi, Ahmet Davutoğl'nun ardından Genel Başkanlık ve Başbakanlık için Binali Yıldırım isminin öne çıktığını bir kez daha belirtti.

İlişkilerde, ‘Güçlü Cumhurbaşkanı-Uyumlu Başbakan’ formatının geçerli olacağının altını çizen yazar, Başbakan adaylarını değerlendirdiği yazısında "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesine bakarak süreci okuyanlar açısından, “Binali Yıldırım Başba”. ifadelerine yer verdi.

Kongre sonrası hükümette ve parti yönetiminde önemli değişikliklerin beklendiğini yazan Selvi, kabinenin üçte birinin değişmesinden söz edildiğine dikkat çekti.

AK Parti kulislerinde, yedi bakanın değişeceği konuşulduğunu aktaran yazar, mini kabine revizyonuna ilişkin ismi geçenleri okurlarıyla böyle paylaştı:

"İsmi başbakanlık için geçen Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ekonominin kaptanlığına gelmesi bekleniyor. Kabinede yer alan bazı isimlerin, yeni hükümette yer almayacağı söyleniyor. Davutoğlu istemediği için kabinede yer almayan Mustafa Şentop, Nurettin Canikli ve Nihat Zeybek’in yeni hükümette görev alması bekleniyor. Bir de performansından memnun olunamayan bazı bakanların alınarak yerlerine yeni isimlerin getirilmesi gündemde."

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...