Türkiye'yen Alman Bakan'a İncirlik izni

Türkiye'yen Alman Bakan'a İncirlik izni

Başbakan Yıldırım: Almanya Savunma Bakanı İncirlik'i rahatlıkla ziyaret edebilir

Başbakan Yıldırım, İsrail ve Türkiye arasında varılan anlaşmayı açıkladığı sırada Türkiye-Almanya arasında yaşanan İncirlik krizine ilişkin de konuştu. Yıldırım, "Türkiye izin verecek, Almanya Savunma Bakanı İncirlik'i rahatlıkla ziyaret edebilir herhangi bir sorun yok" dedi.

ALMAN SAVUNMA BAKANI RAHATLIKLA ZİYARET EDEBİLECEK

Başbakan Yıldırım, İsrail ile varılan anlaşmanın detaylarını açıkladığı basın toplantısındaAlmanya Savunma Bakanı'nın İncirlik Üssü'ne ziyareti ile ilgili haberlere ilişkin soru üzerine "Türkiye izin verecek, Almanya Savunma Bakanı İncirlik'i rahatlıkla ziyaret edebilir herhangi bir sorun yok" dedi.

ALMANYA İLE NELER YAŞANMIŞTI?

TÜRKİYE İZİN VERMEMİŞTİ

Türkiye'nin, Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve beraberindeki vekillere İncirlik üssünü ziyaret izni vermediği ortaya çıkmıştı.

İNCİRLİK'E UĞRAMAYACAKLARI ORTAYA ÇIKTI

Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve beraberindeki Alman vekillerin gelecek ay ortasında gerçekleştirecekleri ziyarette, İncirlik'e uğramayacağı ve Kuzey Irakile IŞİD karşıtı koalisyonun Kuveyt ve Katar'daki üslerine gideceği kaydedilmişti.

TÜRKİYE SOYKIRIM KARARI YÜZÜNDEN BU TAVRI ALDI

Türkiye'nin bu tavrının Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını soykırım olarak niteleme kararına yönelik memnuniyetsizliğin bir göstergesi olduğu öne sürüldü.

SAVUNMA BAKANININ ZİYARETİ GÜNDEME GELMİŞTİ

Bu gelişme üzerine Almanya Savunma Bakanlığı yetkililerinin İncirlik Üssü ziyaretine izin verilmemesinin ardından Almanya Savunma Bakanı'nın ziyareti gündeme gelmişti.