Twitter'da "#Weloveerdogan" Etiketinin Kaldırılması

Twitter'da "#Weloveerdogan" Etiketinin Kaldırılması

AK Parti Grup Başkanvekili Çakır:- "Twitter'ın bu kasıtlı uygulaması, sosyal medyada insanların ifade hürriyetine karşı yapılmış bir darbedir"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, #WeLoveErdogan etiketinin kaldırılmasına ilişkin, "Twitter'in bu kasıtlı uygulaması, sosyal medyada insanların ifade hürriyetine karşı yapılmış bir darbedir" değerlendirmesini yaptı.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Twitter'de "#WeLoveErdogan" başlıklı "hashtag" oluşturulduğunu ve bu etiketin dakikalar içerisinde dünya gündemine girdiğini belirtti. Çakır, "#WeLoveErdogan" etiketinin kısa sürede en çok konuşulan konu olmasına rağmen Twitter yönetiminin bunu sebepsiz yere engellediğini kaydetti.

Coşkun Çakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Twitter yönetiminin terör gibi ehemmiyet arz eden olaylarda bile özgür platform düsturuyla hiçbir içeriğe, paylaşıma ve sahte hesaba müdahale etmediğine hepimiz defalarca şahit olmuşken; Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik oluşturulan etikete ambargo konulmasına anlam veremedik.

Sosyal medya gibi özgür ve tarafsız bir platformda yapılan bu sansürü son derece manidar buluyorum. '#WeLoveErdogan' etiketine hangi düşünce ve zihniyetle sansür uyguladıklarını da merak ediyorum. Twitter'in bu kasıtlı uygulaması, sosyal medyada insanların ifade hürriyetine karşı yapılmış bir darbedir."

Etiketler Coşkun Çakır