Uğur Işılak'a şaşırtan soru !

Uğur Işılak'a şaşırtan soru !

AK Parti'den milletvekili adayı olan Uğur Işılak'a "Siyasette ne işiniz var ?" sorusu yöneltildi.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı ve sanatçı Uğur Işılak, 24 Ankara Haber Müdürü Melik Yiğitel'in 'Siyasette ne işiniz var' sorusunu cevapladı.

Işılak şunları söyledi: "Sanatsız bir hayat düşünemiyorum. Ben 6-7 yaşından beri sanatın içindeyim ama siyasetin içinde değilim. Dolayısıyla 30 küsür yıllık bir aşinalık var. Sanatı bırakabilmek mümkün değil ama eski yoğunlukta sanat yapabilmek de mümkün olmayacak. Belki haftanın 1-2 günü yine sanata ayıracağız ama diğer günler yine siyasetin, halkın içinde yani sahada olacağız.

SANATÇININ SİYASETTE NE İŞİ VAR?

Ben de şöyle sorayım o zaman. Bir avukatın siyasette ne işi var? Bir askerin siyasette ne işi var? Bir savcının, bir iş adamının, bir akademisyenin siyasette ne işi var? Oradan yola çıkarsanız siyasete kimseyi yakıştıramazsınız. Hiç kimsenin siyasete girmemesi, olduğu yerde kalıp işine devam etmesi gerekir. Burada bir meslek ayrımı var mı? Yok.. Herkes siyasete girebiliyor mu? Girebiliyor.. Sanat dili dikkat, sanat dili rikkat dilidir. Sanat dili estetiktir, renktir, ahenktir, nefestir.. Allah aşkına bunu temsil edecek kaç tane adamımız var TBMM'de?"