Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı
Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım Moldova'ya ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Abdullah Gül’ün adaylığı ile iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, “Daha günü gelmeden kimin nereye aday olacağının arayışına girmek hem millete karşı bir nezaketsizlik hem de birinin başkasına makam ikramı çok da demokrasiye uyan bir şey değil" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'ndan Moldova'ya hareketinden önce soruları yanıtladı.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

- Gökoğuz bölgesine yapacağımız ziyarette Moldova Başbakanı da bizimle beraber olacak.

- Ziyaretimiz ikili ilişkiler bakımından önemli. Moldova ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması 2014 yılında imzalandı.

- Ticaretin hızlı bir şekilde artacağını düşünüyoruz. Geçen yıl itibariyle 410 milyon dolar civarında gerçekleşti.

- Serbest ticaret enlaşmasının getirdiği imkanlar önemli.

Yıldırım ayrıca basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili sorulara verdiği yanıtlar dikkat çekti.

Deniz Baykal'ın Abdullah Gül çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yıldırım, Deniz Baykal'ın Abdullah Gül ile ilgili açıklamasıyla ilgili olarak, "Hayır' kampanyası yapanlar doğrusu artık 'evet' çıktığına demek ki tam kani olmuşlar. Şimdi 'hayır' grubunun adayı kim olacak, makam dağıtma faslına geçmişler. Bu, iyi bir gelişme. Ama daha günü gelmeden kimin nereye aday olacağının arayışına girmek hem millete karşı bir nezaketsizlik hem de birinin başkasına makam ikramı çok da demokrasiye uyan bir şey değil" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun hayır oyu verenler eğitimli, evet oyu verenler eğitimsiz açıklamasıyla ilgili ne diyeceksiniz?

- Eğitimli-eğitimsiz ne olacakmış. Oyları yeniden mi sayalım. Eğitimlilerinkini ayrı, eğitimsizlerinkini ayrı bir katsayı ile mi çarpalım? Geçmişte de çobanın oyu ile profesörün oyu aynı olur mu diye bir takım laflar edenlerle bu lafı eden arasında hiçbir fark yoktur.

Seçiniz...