Yıldırım: ''Koruma bile doğru dürüst taşımıyorum''

Yıldırım: ''Koruma bile doğru dürüst taşımıyorum''
Güncelleme:

AK Parti İstanbul büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Tuzla'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Tuzla'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Vakfı temsilcileriyle buluşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kullandığı makam aracıyla ilgili iddiaların olduğu hatırlatılıp bu konuda bir değerlendirme yapması istenen Yıldırım, “Ben bu tartışmaları esefle izliyorum. Benim hakkımdan başka buldukları bir şeyi olmayanlar, aracımla, başbakanlık evinde oturduğumla gibi hakikati olmayan konularla uğraşıyorlar. Ben 17 yıldır bu ülkeye hizmet ediyorum. Milyarlarca lira bütçe yönettim. Her kuruşun hesabını verdim. Bundan sonra da vermeye hazırım. Olayları çarpıtmaya gerek yok. Bu ülkede Başbakanlık yapmış, Meclis Başkanlığı yapmış herkese, şahsına, gece-gündüz, 24 saat, hiçbir kısıtlamaya mahal olmadan araç verilir. Korumalar verilir. Kaldı ki, ben bunları en asgari düzeye indirmiş durumdayım. Bu konuda zaten haksız bir saldırıyla karşı karşıya olduğum için koruma bile doğru dürüst yanımda taşımıyorum. Bütün bu düzenlemeler benim dışımda yapılan şeyler. İstesem de bunları ret edemem. Çünkü, ben Türkiye Cumhuriyeti’nin 15 Temmuz darbesini yaşamış bir Başbakanım. Bu konuların gündeme getirilmesini kınıyorum.” diye konuştu.

DHA