Yılmaz Özdil: ''Erdoğan bu saatten sonra ancak müftü olabilir''

Güncelleme:

Gazeteci yazar Yılmaz Özdil, canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Bana sorarsınız asrın liderimiz bu saatten sonra müftü olur. Bu saatten sonra ancak millete dini telkinlerde bulunabilir" dedi. Özdil 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hala adayını açıklamayan CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'na da dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Yılmaz Özdil, Nokta TV'de Ezgi Yeşiltepe'nin hazırladığı programa konuk oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özdil, Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili de Millet İttifakı'na önerilerde bulundu.

İşte Özdil'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"ERDOĞAN BU SAATTEN SONRA MÜFTÜ OLABİLİR"

Bana sorarsınız asrın liderimiz bu saatten sonra müftü olur. Eskiden deniliyordu, o olamaz. Her şey olur. Seçilir ve olur ama bana sorarsanız yönetebilme kabiliyetini kaybetti. Bu saatten sonra ancak millete dini telkinlerde bulunabilir o da müftülük görevidir.

"SENİN HAKKINI ALMAYA CESARETİN YOKSA İKTİDARI VERMEZLER"

Muhalefet kendine çeki düzen vermezse, kendine güvenmezse, topluma güven verici mesajlar aktarmazsa, toplumun sorunlarını çözmeye yönelik öneriler getirmektense işte biz korkarız AKP bize iktidarı vermezse kıyısından hala böyle konuşursan adam iktidarda kalır tabi. Ben olsam ben de kalırım. Derim ki bu muhalefetten ne olacak ya?

Ben neden korkulduğunu anlamıyorum. AKP iktidarı vermez… Nasıl vermezsin ya? Ne yapacaksın da vermeyeceksin? Bunu açık konuşalım. Herkes karnından konuşuyor. AKP ne yapabilir? Ne yapacağını söyleyin ben de size ne yapılacağını söyleyeyim. Senin hakkın olan bir şeyi sana nasıl vermezler. Senin hakkın olan şeyi alma cesaretin yoksa sana onu vermezler.

"EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NU CHP'YE KAKALAYANLAR YERLİ YERİNDE DURUYOR"

AKP’nin yürümeye mecali yok. AKP’nin kazanması için tek seçenek var doğrusunu isterseniz. Yeni bir Ekmeleddin faciası yaşanırsa AKP iktidarda kalır.

Asrın liderimiz de tek adam seçilir. Yeniden bir Ekmeleddin İhsanoğlu faciası yaşanmaz diyebiliyor muyuz? Ekmeleddin İhsanoğlu’nu bu ülkeye CHP’nin adayı diye kakalayan gazeteci ve siyasetçiler yerinde duruyor. CHP medyasında bir numaralı pozisyonda olanlarına bakıyorsunuz, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu bu millete kakalayan gazeteciler. Şimdi sen hala bunları dinlersen bağımsız ve muhalif gazeteci diye o zaman yine bir Ekmeleddin İhsanoğlu faciası yaşarsın, o zaman asrın liderimiz de iktidarda kalır.

"YÜZDE 60-65 OYU AL BİTSİN GİTSİN BU İŞ"

Sen önce görevini yapacaksın. Toplumun istediği, toplumda karşılığı bulunan adayı göster, yüzde 60 oyu al, yürü git. Bunu yapamıyorsan yok bize iktidarı vermezler, yok bilmem ne olur geç bunları. Halkın istediği adayı göster, yüzde 60- 65 oyu al. Bitsin gitsin şu iş. Sen hala o olmasın, bu olursa benim siyasi ikbalim bozulur, bu olursa partiyi elimden alırlar.