Rasim Ozan Kütahyalı'dan İBB iddianamesi sonrası skandal ifadeler: ''Cesedi çıkarsa şaşırmam''

Güncelleme:

AK Parti iktidarına olan yakınlığıyla bilinen Rasim Ozan Kütahyalı katıldığı bir canlı yayında İBB iddianamesini yorumlarken, eski İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun hakkında "cesedi çıkarsa şaşırmam" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması 237 gün sonra tamamlandı. "Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü"ne ifadesiyle hazırlanan iddianamede İmamoğlu için ''örgüt kurucu lideri'' ifadelerinin yer alırken İmamoğlu hakkında da 828 yıldan 2 bin 352 yıla kadar hapis isteniyor.

Öte yandan iddianamede 23 Mart 2025 günü tutuklanan ve 12 Nisan 2025'te Silivri'deki Marmara Cezaevi'nden alınarak Çorlu Cezaevi'ne nakledilen eski İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un da adı Ekrem İmamoğlu'nun sadece medya ilişkilerini değil, tüm gayri resmi ilişkilerini yürüttüğü öne sürüldü.

Dün yayımlanan İBB iddianamesine göre "suç örgütü yöneticisi" olmakla suçlanan Murat Ongun'un 287 yıl 6 aydan 779 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İBB iddianamesiyle ilgili tartışmalar sürerken Rasim Ozan Kütahyalı Lider TV ekranlarında katıldığı canlı yayında Murat Ongun için "ya itirafçı olacak ya da hapisten cesedi çıkarsa da şaşırmam. Thodex'in sahibi çocuk öldü gitti. 'Aaa Murat Ongun içeride kendini asmış' derlerse, şaşırmam" dedi.

İddianamede, "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü"nün kuruluşundan itibaren örgüt elebaşının basın danışmanı olarak kendisini tanıtan şüpheli Murat Ongun'un, suç örgütüne ve elebaşına yönelik soruşturmaları "siyasi operasyon" gibi göstermek ve bu yönde algı oluşturmak amacıyla örgüt üyesi Emrah Bağdatlı üzerinden faaliyet yürüttüğü kaydedildi.

İddianamede ayrıca Murat Ongun ile ilgili şu tespitlere yer verildi:

"Örgüt yöneticisi Murat Ongun'un emir ve talimatlarını yerine getiren şüpheli Emrah Bağdatlı'nın soruşturma dosyasının ilgili eylemlerinden de görüleceği üzere Medya A.Ş ve Kültür A.Ş gibi kurumlardan dolandırıcılık suretiyle temin ettiği işler neticesinde elde ettiği suç gelirleri ile örgütün amaçları uyarınca birçok sosyal medya içerik üreticisini de finanse ettiği MASAK raporundan anlaşılmıştır. MASAK tarafından hazırlanan mali inceleme raporunda, örgüt üyesi Emrah Bağdatlı'nın sahibi olduğu Karpuz Medya'nın kısa bir süre içinde sosyal medya hesapları ve haber sayfalarına toplam 13 milyon 237 bin 500 lira ödeme gerçekleştirmiştir. Bu ödemelerim bir kısım hesaplara düzenli aralıklarla yapıldığı, tüm bu platformlarda örgüt lehine, manipülatif içerikler paylaşılması sağlanmıştır."

 İddianamede ifadesine yer verilen gizli tanık İlke'nin ise "Murat Ongun, İmamoğlu'nun sadece medya ilişkilerini değil, tüm gayri resmi ilişkilerini de yürütür. Birine para verilecek ise bu, Murat'ın kontrol ve talimatları ile verilir. Murat da bu talimatları en yakını olan Emrah Bağdatlı'ya iletir. Emrah gerek medyanın organize edilmesinde, gerekse de herhangi bir iş için birine para verilmesinde para sevkiyatını yapar. Murat'ın en yakınında asistanlığını yapan Göksu Bayraktaoğlu vardır, Emrah ve Murat Ongun'un kirli ilişkilerinin tamamına vakıftır, Murat ve Emrah'ın kurdukları firmaları bilir." dediği aktarıldı.

 

text-ad