Rize'deki "Evrakta Sahtecilik" Davasında 3 Yıl 9 Ay Hapis

Rize'deki "Evrakta Sahtecilik" Davasında 3 Yıl 9 Ay Hapis

Güneysu Devlet Hastanesinde 2013 yılında sahte muayene ve sahte reçete düzenleyen 2 kamu görevlisi ve bir eczacı, "evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı

RİZE (AA) - Güneysu İlçe Devlet Hastanesinde 2013 yılında sahte muayene ve sahte reçete düzenleyen 2 kamu görevlisi ve bir eczacı, "evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olayın gerçekleştiği dönemde sağlık görevlisi olan Y.K, H.B. ve eczacı A.Y'nin Rize Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava karara bağlandı.

Mahkeme tutuksuz yargılanan Y.K, H.B. ve A.Y'nin eyleminin sabit olduğuna hükmetti.

Mahkeme, "Suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği yer ve zaman, suçun konusunu önemi, meydana gelen zararın ağırlığı ve zararı" dikkate alarak "evrakta sahtecilik" nedeniyle Y.K, H.B. ve A.Y'yi önce 3 yıl hapse mahkum etti, sanıkların eylemi "aynı kast altında farklı tarihlerde birden fazla gerçekleştirdiği sabit olduğu" gerekçesiyle cezayı 4 yıl 6 aya yükseltti.

Sanıkların duruşmadaki tutum ve davranışları lehine takdiri indirim nedeni kabul eden mahkeme, sanıkların 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme ayrıca sanıkların "nitelikli dolandırıcılık" suçundan verilen 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ve 23 bin 860'ar lira para cezası hükmünün açıklanmasını geri bıraktı.