RUSYA'DAN ŞAŞIRTAN KARAKUTU AÇIKLAMASI !

RUSYA'DAN ŞAŞIRTAN KARAKUTU AÇIKLAMASI !

Rusya, düşen savaş uçağındaki karakutunun içindeki verilere ulaşamadı.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türk F-16’ları tarafından düşürülen Su-24 savaş uçağının karakutusundan elde edilen verilen paylaşıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Uçağın karakutusunu inceleyen Rus araştırma komisyonu, cihazdaki bilgilerin çözülüp okunmasının imkansız olduğunu iddia etti.

Rus yetkililer Cuma günü yaptıkları açıklamada, canlı yayında açtıkları karakutunun 16 hafıza çipinden üçünün parçalandığını ve bunlardan bilgi edinilemeyeceğini savunmuştu. Bu durum da Türk uçağından atılan füzenin uçağın arka kısmına isabet etmiş olmasıyla izah edilmişti.

Karakutunun deşifre çalışmalarına Çin, İngiltere ve ABD'den uzmanların da katıldığını hatırlatan Rus yetkililer, yabancı uzmanların çalışmalarla ilgili hiçbir şikayette bulunmadığının altını çizdi.

'KARAKUTUNUN DEŞİFRE EDİLMESİ İÇİN YARDIMA İHTİYAÇ VAR'

Açıklamayı yapan Rus yetkililer, "Karakutunun deşifre edilmesi uzun zaman alacak ve bunun yapılabilmesi bu alanda uzmanlaşmış için bilimsel kuruluşların yardımına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, hasardan dolayı karakutu içindeki bilgilerin okunmasının henüz mümkün görünmediğini açıkladı.

'KARAKUTU İÇİNDEKİ 16 ÇİPTEN 13'Ü İMHA OLMUŞ'

Yetkililer "İnceleme komisyonu kara kutunun içindeki 16 mikroçipten 13'ünün imha olduğunu, üçünün de hasarlı olduğunu belirledi. Bu mikroçiplerden sadece birinin iyi durumda olduğunu düşünüyoruz." dedi.