Sedat Peker'den olay açıklama: ''İfade vermek istiyorum!''

Güncelleme:

BAE'ye giderek organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile görüşen İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez Peker ile görüşmesinin perde arkasını anlattı. Çömez, Peker'in "Gerekiyorsa SEGBİS sistemiyle ifade vermeye hazırım" dediğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Tele1 ekranlarında yayınlanan ve Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programına konuk oldu.

Programda konuşan İYİ Parti’li Çömez, Peker’in iddialarını kimsenin yalanlayamadığını ifade etti.  Peker’in açıklamalarının ve iddialarının Saray’a kadar ulaştığını söyleyen Çömez,  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buna çok sinirlendiğini belirtti. Çömez, Erdoğan’ın iddiaların önünü kesebilmek için iki danışmanını “kurban verdiğini” ifade ederek “Sırf o dosyadan hareketle Sedat Peker ile görüşme gereği hissettim” dedi.

Çömez demokratik bir ülkede AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski eşi Ünsal Ban hakkındaki gibi bir dosyanın hükümet düşüreceğini de söyledi. Konuyla ilgili elde ettiği bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaştıktan sonra Ban ve Taşkesenlioğlu’nun yakın çevresinden “korkunç belgeler” ortaya çıktığını belirterek, “Bu aslında korkunç bir rezalet, büyük bir yolsuzluk, büyük bir kirlilik ve böyle bir kirliliğin arkasında bunu örtmeye çalışan bir iktidar var” şeklinde konuştu.

 “SEGBİS İLE İFADE VERMEYE HAZIRIM”

Çömez, Peker ile görüşürken kendisine “Hakkındaki davalarla ilgili ne yapmayı düşünüyorsun?” diye sorduğunu ve Peker’in “Eğer bu davalar hakkaniyetli bir ayrgı sürecinde görünecekse hiç itirazım yok. Gerekiyorsa SEGBİS sistemiyle ifade vermeye hazırım. Hatta Türkiye, BAE’ye hakim, savcı gönderirse ben büyükelçilikte de ifade evrmeye hazırım” şeklinde cevaplandırdığını aktardı.

 “PEKER’E ‘ÇIK ANLAT’ DEDİM”

Çömez ayrıca şunları söyledi:

“Bunların üzerine gitmezsek bu ülkeyi ansıl temizleyeceğiz? Korkunç bir ağdan bahsediyoruz. Üniversitede yaşanan rezaletler, soygunlar, yurtdışında şirketler, Malta’da şirketler, devasa araziler, başkalarının üzerine yapılmış araziler… Şimdi bunların üzerine gitmezsek nasıl bu ülkeyi temizleyeceğiz. O bakımdan Sedat Peker’e ben ‘Çık bunları anlat’ dedim”