Şehidin babası: Fatih mi, Ferhat mı şehit oldu ?

Şehidin babası: Fatih mi, Ferhat mı şehit oldu ?

Fırat Kalkanı'nda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Fatih Olcay'ın babaevine ateş düştü.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev alan Piyade Uzman Onbaşı 24 yaşındaki Fatih Olcay'ın şehadet haberi, Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'ndeki ailesine verildi. İki oğlu da asker olan baba kapıda yetkilileri görünce, "Fatih mi Ferhat mı şehit oldu" diye sordu.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan uzman çavuş Fatih Olcay'ın, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki babevinde yas var.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, Türkiye Harp Malulü  Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail  Kumartaşlı ile askeri yetkililer, şehadet haberini vermek için şehit Olcay'ın  (23) Çay ilçesine bağlı Karacaören beldesindeki evine geldi.

Şehidin babası: Fatih mi, Ferhat mı şehit oldu ?

Kapıyı açtığında yetkilileri karşında gören şehidin babası Ramazan  Olcay, içeri girerek ağlamaya başladı. Anne Emine Olcay da "Guzum, guzum benim"  diye balkonda ağladı.

Diğer oğlu da Silopi'de askerlik yapan babanın, şehadet haberini  vermeye gelen yetkililere, "Fatih mi Ferhat mı şehit oldu?" diye sorduğu, aldığı  cevabın ardından gözyaşlarına boğulduğu öğrenildi.

Şehidin babası: Fatih mi, Ferhat mı şehit oldu ?

Şehit Olcay'ın gece 02.00'de baba Ramazan Olcay'ı telefonla aradığı,  "Baba, El-Bab'a gidiyoruz, bilmediğimiz bir yer, hakkını helal et." dediği  belirtildi.

Haberin duyulması üzerine şehidin yakınları ve komşuları babaevine  geldi, eve dev Türk bayrağı asıldı.

Bekar olan Fatih Olcay'ın 4 kardeşi bulunduğu ifade edildi.

Şehidin babası: Fatih mi, Ferhat mı şehit oldu ? - Resim : 3

Kente 2 gün arayla şehit ateşi düştü

Afyonkarahisar'a 2 gün arayla ikinci şehit ateşi düştü. Geçtiğimiz Cumartesi günü Kayseri'deki bombalı saldırıda şehit düşen askerlerden Afyonkarahisarlı Er Kamil Tunç, dün memleketi olan Hocalar ilçesinde toprağa verilmişti. Tunç'un hüznü devam ederken kente ikinci acı haber ise El Bab'da şehit olan Olcay ile geldi.

El Bab şehitlerinin 2'si de aynı ilçe nüfusuna kayıtlı

Öte yandan, Fırat Kalkanı operasyonunda 6 Aralık tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda da Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin şehit düşmüştü. Şehit Şahin de tıpkı Olcay gibi El Bab bölgesinde şehit düşmüştü. Şehitlerin ikisinin de Çay ilçe nüfusuna kayıtlı olması ise bir başka acı tesadüf oldu.

AA