Şehidin son paylaşımı yürekleri burktu

Şehidin son paylaşımı yürekleri burktu

Şırnak'ta mayın patlaması sonucu şehit olan Komando Uzman Çavuş Uğur Akyer'in son paylaşımı yürekleri burktu.

Şırnak’ın Uludere ilçesindeki üst bölgesinde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan komando uzman çavuş Uğur Akyer’in son paylaşımı yürekleri dağladı.

Uludere ilçesi Karaçalı üs bölgesinde teröristler tarafından daha önceden mevziiye yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit olan komanda uzman çavuş Uğur Akyer’in (24), sosyal medyadaki son paylaşımı yürekleri dağladı. Akyer, son paylaşımında, “Rabbim çok yorgunum. Bana bütün haberlerin yerini tutacak bir haber gönder. Üzerime bir iyilik ve güzellik kondur” duasında bulundu.

Bartınlı ve koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğu öğrenilen şehidin cenazesinin, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda yapılacak törenin ardından memleketine gönderileceği öğrenildi.

ŞEHİT BABASI: ARKADAŞLARI BIRAKTI, O BIRAKMADI

Şırnak Uludere İlçesi’ndeki sınır bölgesinde şehit olan Uzman Çavuş Uğur Akyer’in işçisi emeklisi babası 53 yaşındaki İbrahim Akyer, Türk bayrağı asılan evin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul ederken, büyük üzüntü yaşadı. Gazetecilere açıklama yapan İbrahim Akyer, oğluyla en son dün akşam telefonda konuştuklarını söyledi. Oğlunun terör bölgesinde görev yapmaktan korkmadığını anlatan İbrahim Akyer, "Korksaydı oraya gitmezdi. Özellikle o bölgeye gitmeyi kendisi çok istemişti. Bazı arkadaşları görevi bırakmıştı. O bırakmadı. O bölgede görev yapmayı çok istiyordu. Canı gönülden istiyordu desem yeridir. Yukarıda Allah’ımız, arkamızda devletimiz var. Söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

BEN GİDERSEM VATANI KİM KORUYACAK?

Şehit Uğur Akyer’in, 2 gün önce telefonda konuştuğu kızkardeşi hemşire Dilek Akyer’e de "Benimle birlikte göreve başlayan arkadaşlarımdan istifa edenler oldu. Ben istifa etmeyeceğim. Bayrağımı koruyacağım. Vatanımı bekleyeceğim. Ben gidersem vatanı kim koruyacak" dediği öğrenildi.