Şehit annesinin bu sözleri olay oldu

Şehit annesinin bu sözleri olay oldu

Şehit Binbaşı'nın annesinin cenaze töreninde "beni zindana atsınlar, onun PKK'lı askerleri vurdu oğlumu" diyerek feryat etti.

Tunceli'de PKK'lılar ile girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Özel Harekat Timlerinin Tabur Komutanı Yavuz Sonat Güzel için Ankara'da tören düzenlendi. Şehit Binbaşı'nın annesi Emine Güzel, "Beni zindana atsın. Onun PKK'lı askerleri vurdu oğlumu" diye tepki gösterdi. 

Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törende eşi Burcu ve 12 yaşındaki kızı Sude Güzel, annesi Emine, babası Yılmaz Güzel ve ablaları Zişan ve Fatma da hazır bulundu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Garnizonunda görevli General, subay ve astsubaylar, polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

31571108.jpg

ŞEHİT ANNESİNDEN SERT TEPKİ

Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in annesi Emine Güzel tepki gösterdi. Güzel, "Onların askerleri vurdu oğlumu. Zindana atsınlar isterseniz beni. Zindana atsın isterseniz. Beni zindana atsın. Onun PKK'lı askerleri vurdu oğlumu. Ne yaptı benim oğlum onlara? Bir karıncayı incitmezdi. Kimse için kötü düşünmezdi. Onların PKK'lı askerleri silahlarla yıktırdılar onları, Onları beslediler, onlar vurdu oğlumu. Ne yaptı benim oğlum onlara? Zindana atsınlar isterlerse beni." diye tepki gösterdi.

31571106.jpg

KIZININ FERYADI TÖRENDEKİLERİ DE AĞLATTI

Taziyelerin ardından şehit Binbaşı Güzel için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra şehidin naaşı askerlerin omuzlarında top arabasına kadar taşındı. Şehidin naaşının top arabasında taşınması sırasında kız kardeşi Zişan Güzel, "Ne oldu, şehit oldu, çok güzel oldu, kardeşim benim" diye ağıt yakarken yakınlarının kolları arasında güçlükle ayakta durdu.

Şehidin eşi Burcu Güzel de eşinin fotoğrafına sarılarak kızı Sude ile birlikte gözyaşı döktü. Babasının Türk bayrağına sarılı naaşı götürülürken kızı Sude’nin, "Hayır, hayır" diye feryadıyla törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

Şehit annesinin bu sözleri olay oldu - Resim : 3

Şehit annesinin bu sözleri olay oldu - Resim : 4

Şehit annesinin bu sözleri olay oldu - Resim : 5

Şehit annesinin bu sözleri olay oldu - Resim : 6