Sigaraya dev zam!

Sigaraya dev zam!
Güncelleme:

En son yılbaşında zam gelen sigaraya, bugün itibarıyla bir zam daha geldi. Buna göre, Philip Morris grubu tüm ürünlerine zam yaptı.

Sigara fiyatlarısigara kullanan vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken sigara fiyatlarına bugün itibariyle yeni bir zam geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak vatandaşı 8-10 TL arasında zam uygulanacağı ile ilgili uyarmıştı ve beklenen haber geldi. 

Hatırlanacağı gibi sigara fiyatlarına her yıl yılda 1 kez zam uygulanıyordu. Artan maliyetlerin oldukça yüksek olmasından dolayı sigara en son yılbaşında uygulanan zamların ardından bir zam da bu ay geldi.

Philip Morris grubunun tüm ürünlerine 5 TL zam yaptığı bildirildi. Böylelikle, 6 Haziran'dan itibaren geçerli olacak zamlarla birlikte sigaralar artık 38 ila 43 TL bandında satışa sunulmuş olacak.

"7 TL - 10 TL zam geliyor"

Seçimlerin ardından gözler yükselen fiyatlarda. Alkol ve benzine yönelik zam kararlarının ardından bir diğer zam beklentisi de sigaraya oldu.

Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigara satışı yapan firmaların bir haftadır bakkallara ve tekel bayilerine ürün satışında sınırlama getirdiğini ifade ederek, zam beklentisine dair, “Sigara satışı neredeyse durduruldu. Bayiler bazı sigaraları adetli veriyor. Firma kendisini korumaya çalışıyor, deposunda malını tutmaya çalışıyor. Yetkililer maksimum 10 lira ile 7 lira arasında zam beklediklerini söylüyor” diye konuştu.