Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı
Güncelleme:

Üniversiteler için ‘fuhuş evleri’ ifadesini kullanan ve kamuoyunun büyük tepkisini çeken Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, büyük tepkiye neden olan sözleri nedeniyle Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlattı. 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sofuoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili inceleme başlatılmış, katıldığı TV programındaki konuşma kayıtları istenmişti. 

Prof. Dr. Sofuoğlu'nun yaptığı konuşmanın kayıtlarını inceleyen Başsavcılık, suç unsuru oluşturacak ifadeler tespit etti. Başsavcılığın Sofuoğlu'nun ifadesinin alınması için çağrıda bulunacağı, Sakarya'da yaşadığı bildirilen Sofuoğlu'nun SEGBİS üzerinden ifadesinin alınabileceği öğrenildi. 

 NE YAŞANDI? 

Akit TV’de yayınlanan Sabri Balaman’ın sunduğu "Derin Kutu" adlı programa katılan Sofuoğlu, konuşmasında öğrencilerin kendi derslerine girmediğinden şikayet etmiş ve konuşmasının devamında öğrencileri "hedonist" olarak nitelendirmişti.

Sofuoğlu, konuşmasının devamında "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullanmıştı. Stüdyodaki diğer konukların uyarıları üzerine ise Sofuoğlu, "Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” demişti.