Tatil mi sandık mı ? İşte yanıtı...

Tatil mi sandık mı ? İşte yanıtı...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle uzatılan tatilde vatandaş sandığa mı gidecek yoksa tatiline devam mı edecek ?

1 Kasım seçimleri öncesi en çok merak edilen konulardan birisi, seçmenin tatili mi sandığı mı tercih edeceğiydi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin hafta sonuyla birleştirilmesinin ardından alevlenen tartışmalar İzmir ve Antalya’daki turizmcilerin açıklamaları ve  tur şirketlerinin istatistikleriyle sona erdi. Seçmenlerin tatil değil, seçim öncelikli hareket ettiğini ortaya çıktı. Çeşme’deki otellerde doluluk oranı da yüzde 50’lerden, seçim günü çoğunluğu yabancı konuk rezervasyonu olmak üzere yüzde 10’lara düştü. Bu durumu göz önünde bulunduran seyahat firmaları da cumartesi dönüşlü, kültür turlarına ağırlık verdi.

SOSYETE AYNI DUYARLILIKTA DEĞİL

Ancak sosyetenin halkla aynı duyarlılıkta olmadığı ortaya çıktı. Aralarında onlarca milyarderin bulunduğu İstanbul sosyetesinin 1 Kasım’da yurtdışında olacakları öğrenildi.

Organizasyonu yapan firma ise internet adresinden konserin biletlerinin tükendiğini duyurdu.

KİŞİ BAŞI 5 BİN DOLARA TARKAN KONSERİ!

Sözcü'nün haberine göre sosyete dünyasının birçok isminin bu akşam Tarkan konseri için Fransa’daki Monte Carlo kentine gittiği ortaya çıktı. Kişi başı 5 bin dolar olan konser sonrası yüzlerce ismin Fransa’da kalacağı ve ancak yurda pazar akşamı yani sandıklar kapandıktan sonra döneceği ortaya çıktı.

UĞUR DÜNDAR İSYAN ETTİ

İstanbul sosyetesinden önemli isimler Monte Carlo’da.Pazar akşamı dönecekleri için oy kullanmayacaklar.Yayalım. pic.twitter.com/kASCcIaWgQ

Bu ayrıntıyı twitter hesabından duyuran duayen gazeteci Uğur Dündar “İstanbul sosyetesinden önemli isimler Monte Carlo’da.Pazar akşamı dönecekleri için oy kullanmayacaklar.Yayalım.” diye isyan etti.