Teröre karşı yeni konsept !

Teröre karşı yeni konsept !

Artan terör olayları terörle mücadele planlarında yeni bir düzenlemeyi de beraberinde getirdi. Artık tüm yetki Jandarma'da !

Terörle mücadelede yeni dönem: Mücadelenin yetkisi Jandarma'da. Tüm birimler geçici görevlendirme ile Jandarma'ya geçecek

Terör örgütü PKK'nın hain saldırılarının ardından peş peşe yaptığı etkili operasyonlarla örgüte darbe vuran Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede terörle mücadelede yeni konsepte geçiyor. Devletin zirvesinin özel önem verdiği yeni konsepte göre, terörle mücadelenin askeri ayağını jandarma yürütecek. Merkez, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tüm komutanlık ve birimler buraya bağlanacak. Terörle mücadelede yeni birim bir Korgeneral'e emanet edilecek.

VAN MERKEZ OLACAK

Çatışmasızlık nedeniyle dondurulan proje şimdi hızlı bir şekilde hayata geçirilmiş olacak. Proje ilk etapta Diyarbakır, Batman, Mardin, Bitlis, Tunceli, Bingöl, Şanlıurfa, Muş ve Elazığ illerinde terörle mücadeleyi tek merkezde toplamayı hedefliyor. Buna göre terörle mücadelenin merkezi Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı olacak.