TSK operasyon görüntülerini paylaştı

TSK operasyon görüntülerini paylaştı

Genelkurmay Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin yeni görüntüler paylaştı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk Hava Kuvvetlerinin 20 Kasım'da 17 DEAŞ ile 4 PKK/PYD hedefini imha ettiği hava harekatına ilişkin görüntüler paylaşıldı. Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetlerinin önceki gün Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlediği hava harekatlarının görüntülerini basına dağıttı. 

Suriye'nin El Bab bölgesinin kuzeyi, kuzeydoğusu ve batısı ile Kabbasin ve Suflaniyah'daki 17 DEAŞ hedefe yönelik hava harekatı düzenlenmiş, toplam 16 bombanın atıldığı operasyonda, iki ayrı evi tek bombayla vurma başarısını gösteren Türk savaş uçakları, 17 DEAŞ hedefini de imha etmişti. PKK/PYD unsurlarının bulunduğu Yılanlı ve Kurtviran bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında da 4 hedef tam isabetle vurulmuştu.

DEAŞ'IN 93 HEDEFİ YERLE BİR

Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 93 merkezi, karadan ateş altına alınarak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 91 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 93 merkezi karadan hedef alınarak vuruldu. Harekatta DEAŞ'tan temizlenen 1800 kilometrekarelik alanda mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği yapıldı. Gün içerisindeki çatışmalarda ise Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 1 askeri yaralandı.


Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "El Bab'ın kuzeyden ve batıdan kuşatılması kapsamında, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları, bölgelerindeki terörist unsurlar ile çatışmaya, kontrol altına alınan bölgelerde mayın ve el yapımı patlayıcı temizlik faaliyetlerine devam edilmiştir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalif yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 215 meskun mahalde 1800 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 93 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtalarımızla atış yapılarak, terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlanan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 30 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiştir."