Tuğrul Türkeş'in doktor kızı Türkiye'yi terk etti

Tuğrul Türkeş'in doktor kızı Türkiye'yi terk etti
Güncelleme:

Bundan yıllar önce MHP'den istifa ettikten sonra AK Parti'ye katılan Tuğrul Türkeş'in kızı ve MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in torunu Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir'in Türkiye'yi terk eden doktorlardan biri olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında  çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Pehlivan, "Haberi öğrendiğimde Abdullah Gül’ün o tweet’i geldi aklıma: “İnsan gerçekten hayret ediyor!” ifadelerini kullanarak MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in doktor torunu Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir'in ülkeyi terk ettiğini yazdı.

Pehlivan, Erdoğan'ın doktorlar için kullandığı "giderlerse gitsinler" sözlerini hatırlatarak "Meğer, “giderse gitsin” dediği o doktorlara Erdoğan’ın yakınındaki bir ismin kızı da dahil olmuş. AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in kızından bahsediyorum... Evet, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in torununu anlatıyorum... Uzun bir adı var: Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir." ifadelerini kullandı.

TUĞRUL TÜRKEŞ NE DEDİ?

Demir ile ilgili "Kendisi son olarak Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı görevindeydi. Uzmanlık alanı nörolojiydi." diyen Pehlivan "Öğrendim ki geçen yıl ülkeyi terk etmiş. Ailesiyle İngiltere’ye yerleşmiş. Orada Royal London Hospital adlı Londra’nın doğusundaki bir hastanede çalışmaya başlamış." bilgilerini aktardı. 

Konuyla ilgili Tuğrul Türkeş'i aradığını da aktaran Pehlivan, şu ifadelerle sözlerini sürdürdü:

Acaba “Türkeş” gibi soyada sahip bir doktor niye gitmiştir, AK Parti milletvekili olan babası ne der bu duruma?

İşte bu sorulara yanıt bulmak için baba Tuğrul Türkeş’i de aradım. Telefonda cumhurbaşkanının doktorlar için söylediği sözü de hatırlattım.

Kendisi aynen şu yanıtı verdi: “Tek kelime bile etmem. Yorum yok!”

ERDOĞAN ''VARSIN GİDİYORLARSA GİTSİNLER'' DEMİŞTİ; REKORA KOŞUYOR

 

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının yurt dışında çalışabilmesi için ‘iyi hal belgesi’ aylık başvuru sayısının temmuzda yeni bir rekorla 231 olduğunu açıkladı.

TTB’nin Twitter paylaşımına göre başvurular 2022’nin sadece ilk yedi ayında 1402 olarak kaydedildi. Bu, belgelerin 2021 toplam sayısı 1405’e dayandığını gösteriyor.

 Paylaşımda şunlar yazıldı: “Ağır ve güvensiz çalışma şartları nedeniyle yurt dışı hekim göçü artıyor. Hakkımızı alana, sağlıklı bir geleceği kurana dek mücadeleye devam!”

 Son dönemde çok sayıda hekim çalışma şartlarının ağırlığı nedeniyle kamudan istifa ederken, birçok genç hekimse yurt dışında iş bulmak için belge topluyor.

ttb hekimlerin iyi hal belgesi paylaşımı

Erdoğan ''Varsın gidiyorlarsa gitsinler'' demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde doktorlara ilişkin açıklamaları ise şöyle:

"Son zamanlarda bir şey daha çıktı hastanelerde şöyle böyle oluyor diye. Bakın hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Doktorlar az para aldığı için ayrılıyorlar, değerli kardeşlerim samimi konuşuyorum dost acı söyler ama gerçeği söyler bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan yetiştiren bu devlet değil mi? E? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuş. Sordum en az alan ne alıyordur? 8 bin 9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha yüksek verdiği için oralara kaçıp gidiyorlar mı. Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir. "

Barış Pehlivan'ın Cumhuriyet gazetesindeki yazısının tamamı için...