Vardiya artık poliste

Vardiya artık poliste

Asker ailelerinin başlattığı "Vardiya Bizde" eylemi polis ailelerine devroldu..

Asker ailelerinin başlattığı ‘Vardiya Bizde’ eyleminin başarıyla sonuçlanmasından sonra şimdi de cumartesi günleri polis aileleri Ankara Güvenpark’ta toplanacak.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Emniyet’te “cemaatçi” oldukları gerekçe gösterilip toplam bin 776 emniyet müdürünün resen emekliye sevk edilmesi, polis koleji ve polis akademisinde 3 bin 200 öğrencinin “kapı dışarı” edilmesi emniyeti sarstı. Öğrenciler adına İçişleri Bakanlığı aleyhine 75’er bin liralık tazminat davaları açılmaya başlandı.

Bu arada “Balyoz Davası”nda asker eşlerinin oluşturduğu “Vardiya Bizde Platformu”nun her cumartesi günü gerçekleştirdiği eylemin benzerini bundan böyle her hafta emekliye sevk edilen emniyet müdürleri, eşleri, okuldan atılan polis koleji ve akademisi öğrencileri ile aileleri gerçekleştirecek.

İlk eylem önceki gün Ankara’da Güvenpark’ta gerçekleştirildi. Polis Koleji Mezunları Derneği Başkanı emekli Emniyet Müdürü Mustafa Özgen, “Yüzlerce Atatürkçü, demokrat müdürler emniyetten koparıldı. Yapılanları kabul etmiyoruz. Paralelciler var diye kolej, akademi kapatılır mı?” dedi.