Vodafone Arena'nın Açılış Töreni

Vodafone Arena'nın Açılış Töreni

- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:"Bu stat, 2002'den sonra Türkiye'deki değişimin, gelişmenin ve dünyadaki yerimizin en iyi şekilde anlaşılması için verdiğimiz çalışmanın eserlerinden biridir"- TFF Başkanı Demirören:"Hem Beşiktaş hem de Türk futbolu adına bu


İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla açılışı yapılan Vodafone Arena'nın Türkiye'nin kalkındığının göstergesi olduğunu söyledi.

Vodafone Arena'nın açılış töreninde konuşan Bakan Kılıç, Türk sporu, İstanbul ve Türkiye için farklı bir açılışta bir araya geldiklerini vurgulayarak, "Bu stat, 2002'den sonra Türkiye'deki değişimin, gelişmenin ve dünyadaki yerimizin en iyi şekilde anlaşılması için verdiğimiz çalışmanın eserlerinden biridir. Türkiye'nin kalkınması sonucunda bu kadar modern, bu kadar güzel, farklı özelliklere sahip bir spor tesisi açıyoruz." dedi.


- Demirören: "Tarihi bir gün yaşıyoruz"


Törende kısa bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, tarihi bir gün yaşadıklarını dile getirdi.

Teşekkür konuşması yapan Demirören, "Hem Beşiktaş hem de Türk futbolu adına burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Ben bu işe sizin (Cumhurbaşkanı Erdoğan) nasıl izin verdiğinizi, ne kadar mücadele ettiğinizi çok iyi biliyorum. Tekrar Beşiktaş başkanı... Federasyon başkanı olarak teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Heyecanlı olduğu görülen Yıldırım Demirören'in yanlışlıkla söylediği "Beşiktaş başkanı" sözüne katılımcılar gülerken, Demirören, "Kusura bakmayın." diyerek konuşmasını tamamladı.


- Orman: "Futbolcularımız dünyanın en iyi stadında maça çıkacak"


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise yaptığı konuşmada, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Fikret Orman, futbolcuların dünyanın en iyi stadında maça çıkacağını ve taraftarların da en iyi statta karşılaşmaları izleyeceğini dile getirdi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk sporuna desteğinin ortada olduğunu kaydeden Orman, "Sayın Cumhurbaşkanım, siz olmasaydınız, yolumuzu açmasaydınız bu mutluluğu yaşayamayacaktık. Siz Kara Kartal'ın eve dönüşünün gizli kahramanısınız. Kara Kartal'a yuvasına dönmek yakışırdı, yuvamıza döndük. Yükseklerde uçan kara kartallara en yüksek misafirler yakışırdı, şeref verdiniz, minnettarız." diye konuştu.


- Terim: "Beşiktaş'a çok yakıştı"


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş'ın böyle bir stada layık olduğunu ve Vodafone Arena'nın siyah-beyazlı takıma çok yakıştığını söyledi.

Açılışı yapılan stadın çok etkileyici olduğunu dile getiren Terim, "Beşiktaş böyle bir stada layıktı. Burası Beşiktaş'a çok yakıştı. Dış görünüşü de içi de çok etkileyici. Lazım olacak yerleri gezdim. Her şeyiyle çok güzel. Umarım Beşiktaş burada çok mutlu olur ve başarılı yıllar geçirir." şeklinde konuştu.

İnönü Stadı'nda hem futbolcu hem de teknik adam olarak birçok maça çıktığını kaydeden deneyimli teknik adam, "Burada birçok milli maç oynadım. Bir ara 3 büyükler bu stadı kullandı. Birçok milli takım maçına sahne oldu. Tabii ki burada milli maç oynamak çok keyifli olacak. Hem Beşiktaş'ın lig ve Avrupa kupası maçları hem de milli takım maçlarda burada oluşacak atmosferde Allah rakiplerin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.


- Davetlilerin görüşleri


Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Deniz Atalay, evlerine döndükleri için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Artık evimize dönüyoruz. Bu stat, hem Türk futbolu için hem de Beşiktaş için çok önemli. Mutluyuz. Hayırlısıyla bugünü geçirip, yarınki maçımıza bakacağız." açıklamasında bulundu.

Siyah-beyazlı takımın kaptanı Tolga Zengin, dün Vodafone Arena'da ilk antrenmanı yaptıklarını anlatarak, "Taraftarımızla yarın buluşacağız. İnşallah Allah utandırmaz. Çok bekledik. Yaklaşık 3 sene oldu. Yıllardır bunu bekliyoruz." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

TFF Başkan Vekili Ali Dürüst ise, stadın yapımında emeği geçenleri kutlayarak, "Yaptıranların eline sağlık. Böyle statlara ihtiyacımız var. Bu güzel statlar bize dostluğu getirecek. Hayırlı olsun." diye konuştu.


- Erzik: "Yarı Beşiktaşlıyım"


FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, Beşiktaş'ta büyüdüğünü belirterek, "Yarı Beşiktaşlıyım." dedi.

TFF'de başkanlık görevi yaparken İnönü Stadı'nda Beşiktaş'a çok kupa verdiğini belirten Erzik, "Beşiktaş'ta Çarşı'da büyüdüm. Şeref Stadı'nda ve İnönü Stadı'nda top oynadım. Dolayısıyla yarı Beşiktaşlıyım. Federasyon başkanıyken, rahmetli Süleyman Seba ile burada kupalar verdik. Rıza Çalımbay elimden çok kupa aldı. Heyecan doluyum. İnşallah Beşiktaş burada büyük başarılara imza atar." değerlendirmesinde bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfı ve İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, "Vodafone Arena'nın Türkiye'nin en güzel ve modern stadı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Stat, dünyanın en güzel lokasyonuna sahip. Türkiye'de böyle bir stadın açılması çok önemli. İnşallah Beşiktaş, uluslararası zaferler kazanır. Türkiye'de birçok yeni stat açıldı. Bunlar Türk sporunun ve futbol ekonomisinin ne kadar önemli yerlere geldiğini gösteriyor. Bütün zorluklara, imkansızlıklara ve saha sıkıntısına rağmen stadı bitiren başkan Fikret Orman'a ve yönetim kuruluna başarılar diliyoruz."

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da stadın yapımında emeği geçenleri kutlayarak, "Muhteşem bir stat oldu. Başkanımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu statta muhteşem futbol oynanacak ve Beşiktaşımız şampiyon olacak. Hem Beşiktaşımıza hem de Türk futboluna hayırlı olsun." diye konuştu.


- Ali Şen: "Böyle bir stat dünyada çok az"


Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, Vodafone Arena'nın Beşiktaş'a hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Beşiktaş'a hayırlı uğurlu olsun. Fikret başkan son 2 yılını 20 yıl gibi geçirdi. Müthiş çalıştılar. Böyle bir stat dünyada çok az. İki kıtayı da görüyor." şeklinde görüş belirtti.

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener de "Beşiktaş'ın ihtiyacı vardı. Fikret başkanı tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." yorumunda bulundu.

Bir dönem Beşiktaş'ta futbol oynayan ve teknik direktörlük yapan Ertuğrul Sağlam, İnönü Stadı'nda çok güzel anılarının olduğunu belirterek, "Yıllarca İnönü Stadı'nda hem futbolcu olarak hem de antrenör olarak çok güzel maçlar yaptık. Güzel anılarımız var. Yenilenmiş haliyle Türk futbolunun hizmetine sunulması önemli bir olay. İnşallah bundan sonraki dönemde hem Beşiktaş hem de milli takımımız, burada güzel zaferler kazanır." ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı takımın eski oyuncularından teknik direktör Ziya Doğan ise heyecanla yarınki Bursaspor maçını beklediğini kaydederek, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Burada çok anımız var. Onun için heyecanla Bursaspor maçını bekliyorum. Fazla bir şey söylemeye gerek yok. Çok mutluyuz. Beşiktaş camiasına hayırlı olsun." açıklamasını yaptı.