Yaz değil sanki sonbahar! Sağanak yağışlar ne kadar daha devam edecek ?

Yaz değil sanki sonbahar! Sağanak yağışlar ne kadar daha devam edecek ?
Güncelleme:

Türkiye’yi etkisi altına alan sağanak yağışlar bugün de devam ediyor. Türkiye’nin büyük bölümü kuvvetli sağanak yağışların etkisi altındayken, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Malatya ve Elazığ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Bilecik, Kırşehir, Sivas, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu ve güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli 15 ili uyardı

Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, sağanak yağışın üç gün boyunca etkili olacağını belirterek, 15 il için uyarıda bulundu. Rize Valiliği de bugün bir açıklama yaparak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu, sel ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin sürmeli, canlı yayında şu önemli açıklamalarda bulundu:

''Bugün itibariyle yağış kısmen zayıflıyor. Ama yarından itibaren üç gün boyunca aralıklarla yağışlar devam edecek. Bu ne anlama geliyor? Eve dünkü kadar kuvvetli olmasa da, hali hazırdaki suyun üzerine eklenecek bu. En iyimser baktığımızda koşulların devamına yol açabilir, kötümser baktığımızda ağırlaştırabilir. Daha toparlayacak bir görüntü yok. O nedenle dikkate Doğu Karadeniz’e çekiyoruz.

Bir diğer noktada bugün için; İç Anadolu’da Batı Karadeniz’de ağır kuvvetli sağanaklar var. Ege’de de var. Süper hücreler orta ve batı bölgelerine dağılmış durumda. Bu kadar il sıralıyoruz. 15 tane il sıralıyoruz ama hepsinde o kadar etkili yağış var ki…

Denizli var, Aydın var, Muğla, Afyon, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Konya, Niğde oradan Kayseri’de bağlanıyor. Altını kırmızı kalemle çiziyoruz Bolu, Kastamonu çok ağır sağanak alıyor. Sel riski var.''

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...