Antalya demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor

Antalya demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor

Antalya, tek yürek Cumhuriyet Meydanı’nda “Darbeye Hayır” demeye devam ediyor.

Ellerinde Türk Bayrakları ile sabaha kadar demokrasi nöbeti tutan Antalyalıları, telefonla bağlanarak kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Ve işte tek millet olmanın bu meydanlarda adeta ihbarcısı oldunuz” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Antalya’nın demokrasinin kalesi, sivil demokrasinin beşiği olduğunu belirterek, bunun dün de bugün de yarın da böyle olacağını söyledi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı demokrasi şölenine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Demokrasi nöbetinin 8’nci gününde yine farklı siyasi görüşlerden binlerce Antalyalı ellerinde Türk Bayrakları, dillerinde Türkiye sloganları ile darbeyi protesto etti. Cumhuriyet Meydanı’nda her gün artarak süren kalabalık, meydanı bir an olsun boş bırakmadı. Sabaha kadar nöbetine devam edip, demokrasiye sahip çıktı. Antalyalılar ellerindeki dövizlerle darbeye ve vatan haini Fethullahçı Terör Örgütü’ne tepki gösterirken, demokrasi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan da, sürpriz yaparak telefonla meydana bağlandı ve demokrasi nöbetindeki Antalyalıları kutladı.

f53910e1-a05e-49d2-a16c-a34ec2da63e2.jpg

KARANLIĞA İNAT MEŞALE YAKTILAR

Antalya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da demokrasi nöbetinde Antalyalıları yalnız bırakmadı. Çavuşoğlu’nun meydana gelişiyle coşku ikiye katlandı. Bakan Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte Antalyalıları selamladı. Ardından, Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler Antalyaspor taraftar grupları ile birlikte “Türkiye’yi karanlığa götürmek isteyenlere inat yak ışığını Antalya” diyerek, meşaleler yaktı. Cumhuriyet Meydanı, onlarca meşale ile aydınlanırken, vatandaşlar da cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti.  Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün helikopteri de meydan üzerinde alçaktan uçup, siren çalarak, vatandaşların nöbetine destek verdi.

CUMHURBAŞKANINDAN SÜRPRİZ BAĞLANTI

Bakan Çavuşoğlu’nun büyük bir coşku içindeki vatandaşlara hitaben yaptığı, TRT’den de canlı yayınlanan konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Çavuşoğlu'nu arayarak, cep telefonundan Antalyalılara seslendi. Cumhurbaşkanın sesini duyan Antalyalılar Cumhuriyet Meydanı’nı Recep Tayyip Erdoğan sloganları ile inletti. Başkan Menderes Türel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesinin duyulması için Çavuşoğlu’nun elindeki telefona mikrofon tutarak yardımcı oldu. Darbe girişiminin olduğunu ilk saatlerden itibaren meydanları boş bırakmayarak demokrasiye sahip çıkan Antalyalıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi sırasında 246 kişinin şehit olduğu, 2 bin 185 kişinin de yaralandığı bilgisini vererek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

5cfbcf37-04cb-4363-80ae-8268aaaf6c23.jpg

TEK DEVLET TEK MİLLET TEK BAYRAK VURGUSU

Şehitlerin ve gazilerin duruşunun, halkın vatanı vatan yapma yolunda ve milletin dirliği, birliğini ispat etme yolunda çok büyük bir aşama olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları aktardı: “Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Ve işte tek millet olmanın bu meydanlarda adeta ihbarcısı oldunuz. Ve şehitlerimizin kanıyla rengini almış olan bayrağımız, bağımsızlığımızın ifadesidir. Şehitlerimizin ifadesi olan yıldızımız da adeta ikinci aydır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan, uğrunda ölenler varsa vatandır. Bu vatan toprakları üzerinde tek devlet vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bir de paralel devlet ilan ettiler. Devleti ele geçirmeye gayret ettiler, silahlı kuvvetlerimize, polisimize, bakanlıklarımıza, kurumlara sızmaya çalıştılar, ama sonunda duvara tosladılar. Karşılarında bu aziz milletimizi buldular. Şu anda 10 bin 415 kişi gözaltında. 4 bin 60 kişi tutuklu. Bunların 103'ü general, 80'i rütbeli polis, emniyet müdürü."

HEP BİR AĞIZDAN “EMREDERSİNİZ”

“Bir olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci bir emre kadar meydanların boşaltılmamasını istedi. Meydanı dolduran binlerce Antalyalı, Başkomutanın emrine hep bir ağızdan “Emredersiniz” yanıtını verdi.

OHAL DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA ADIMI

OHAL kanunuyla atılan yeni adımın, demokrasimize sahip çıkma adımı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Eskiden olağanüstü hal ilan edildiği zaman vatandaş marketleri boşaltır ve evlerinde stok yapardı. Evlerine kaçardı. Ama şimdi tam aksi, vatandaşımız evlerinde değil, meydanlarda. Bu çok anlamlıdır. Kanun Hükmünde Kararnamelerle birlikte bu süreci çok daha güçlü bir şekilde ilerletecek ve demokrasimizi çok daha güçlü bir hale getireceğiz. Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum” dedi.

ANTALYA DEMOKRASİNİN KALESİDİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuşmasında Antalya’nın demokrasinin kalesi, sivil demokrasinin beşiği olduğunu belirterek, bunun dün de bugün de yarın da böyle olacağını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Darbecilerin elinde uçak, tanklar vardı. Ama bizim de milletimizin imanı var. İnancı var ve milletine, ülkesine olan bitmeyen aşkı var. Bu aşk ve sevda karşısında kim durabilir? O akşam asker kıyafetinin içine girmiş hainleri, Mehmetçiğimizden ayırt ediyoruz. Bu hainler milletimizi hedef aldı. Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı hedef aldı.”

FETO’YU GETİRİP HESABINI SORACAĞIZ

Hainlerin demokrasiye ve millete kastettiğini kaydeden Çavuşoğlu, bunları yapanların burnundan fitil fitil getireceklerini söyleyerek, “Onların hesabını sormak da bizim boynumuzun borcudur.  Sadece yurt dışına kaçanları değil, Pensilvanya'daki kalleş Feto'yu da getireceğiz. Ona da hesabını soracağız” ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, darbe girişimine karşı durmalarından dolayı teşekkür etti.

SAHNEDEN DARBEYE HAYIR SESLERİ

Sabahın ilk ışıklarına kadar süren demokrasi nöbetinde Akdeniz Üniversitesi öğrencileri de darbeye hayır dedi. Antalyaspor taraftar grupları da Türkiye sloganları ve marşlarla kutlu mücadeleye destek verdi. Türkiye Beyaz Ay Derneği üyesi görme engelli vatandaşlar da ellerinde Türk Bayrakları ile sahneye çıkarak, darbeyi protesto etti.  Şehitlerimiz ve ülkemiz için yapılan duaların ardından, şehitlerin gıyabında cenaze namazı kılındı.

Etiketler antalya