Başkan Türel Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Türel Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı ektedir.

Değerli Antalyalılar, 

Sevgili Hemşehrilerim…

Cumhuriyetimizin 93’ncü yılını büyük bir onurla kutluyoruz.

15 Temmuz işgal girişimine karşı milletimizin iradesiyle gösterdiği birlik, beraberlik ve mücadele bizim bu büyük onuru bir kez daha yaşamımıza vesile olmuştur. Vatanımızı işgal etmek isteyen dahili ve harici düşmanlara karşı halkımız, Kurtuluş Savaşı ruhuyla tek vücut olmuş, Cumhuriyetimizi korumuş, onu ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek için canlarını hiçe saymıştır. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının azmiyle gerçekleştirdiği bir kurtuluş mücadelesinin eseridir. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle verilen destansı mücadelenin sonunda kurulan bu Cumhuriyet, bu vatan, hepimizindir.

Değerli Hemşehrilerim,

Ülkemizin son dönemde yaşadığı işgal girişimi, menfur terör olayları ve saldırılara rağmen sarsılmaz bir inanç ve güvenle Cumhuriyetimizin 93’ncü yılını kutlayacağız. 

Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler yolunda, büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda, her zamankinden daha kuvvetli ve emin adımlarla geleceğe yürüyor. Bu yürüyüşte Cumhuriyetimize yapacağımız en büyük hizmet çalışmaktır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya’yı, güçlenen Cumhuriyetin parlayan bir yıldızı haline getirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Proje ve hizmetlerimizle Cumhuriyetimize yakışır, dünyaya örnek bir kent haline getirmek için çalışıyoruz.

Artık her Cumhuriyet Bayramı’nı, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 ülkü ve hedefleri yönünde ilerleme kararlılığımızın, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milli birlik ve beraberliğimize inancımızın nişanesi olarak kutluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum. 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Menderes TÜREL

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı