Makedonyalı öğrencilerden anlamlı ziyaret

Makedonyalı öğrencilerden anlamlı ziyaret

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı'na katılmak için Büyükçekmece’ye gelen öğrenciler Başkan Akgün ile birlikte törene katılarak milli duyguları yaşadılar.

Geçtiğimiz aylarda Makedonya da bulunan Struga kardeş şehri ziyaret ederek orada yaşayan Türk ve Müslüman öğrencilere okul üniforması ve spor malzemeleri hediye eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e öğrencilerden iadeyi ziyaret gerçekleşti.

Başkan Akgün'e teşekkür ettiler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı'na katılmak için Büyükçekmece’ye gelen öğrenciler Başkan Akgün ile birlikte törene katılarak milli duyguları yaşadılar. Başkan Akgün’ün yakından ilgilendiği misafir öğrenciler tören sonrasında ilçeyi gezerek tarihe tanıklık etmiş eserleri yerinde incelediler. Unutulmaz bir gün yaşadıklarını belirten Makedon öğrenci heyeti başta Başkan Akgün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Kardeş okul unutulmadı

Makedonya Struga şehrinden gelen heyet okullarıyla kardeş okul olan Büyükçekmece Anadolu Lisesini ziyaret ederek, Okul Müdürü Hikmet Aras’ın eşliğinde Türkçe dersine girdiler. Türkiye de ki eğitim sistemi hakkında misafir öğrencileri bilgilendiren Aras, gün sonunda günün anısına Makedon heyetinin temsilcisine bir de plaket takdim etti.