Şahin: ''Sofralarımızı paylaşıp, kardeşliğimizi güçlendireceğiz''

Şahin: ''Sofralarımızı paylaşıp, kardeşliğimizi güçlendireceğiz''

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, onbir ayın sultanı ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, tüm İslam âleminin büyük bir özlemle beklediği bir Ramazan-ı Şerif’e daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ayın paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zaman dilimi olduğunu ifade eden Şahin, mesajına şöyle devam etti:

“Bu kutlu ayda inşallah yine sofralarımızı paylaşacağız, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. Yüreklerimizi bu ayın rahmeti ile temizleyecek kendimizi yeniden tanıma fırsatı bulacağız. Komşumuzu, kardeşimizi, dostumuzu bulacağız, yetimi, fakiri bulacağız. Mukaddes olan bu ayda bizi birbirimize bağlayan, bizi birbirimizle kardeş kılan duyguyla, şefkatle, merhametle, yardımlaşmayla, anlayış ve sabırla birbirimizi kucaklayalım, sevgimizi çoğaltalım.”

Dilimizle, gönlümüzle, gözümüzle tuttuğumuz oruçların bizleri bayrama kavuşturmasını dileyen Şahin, Ramazan ayının bir hatırlatma ayı olduğunu kaydetti.

“Bu mübarak ayda güzellikleri, iyilikleri paylaşarak çoğaltalım” diyen Şahin, “Ramazan ayına teslim olmuş olarak Ramazan’ı yaşayalım. Bu vesileyle sevgili hemşehrilerimin, mübarek ramazan ayını kutluyor, bu mübarek ayın memleketimiz başta olmak üzere tüm İslam âlemine huzur, barış, adalet ve özgürlük getirmesini, hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine kullandı.