Yöresel Senfoni Orkestrası’ndan Muhteşem Konser

Yöresel Senfoni Orkestrası’ndan Muhteşem Konser

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Yörük Festivali'nde bir ilk yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Uluslararası Yörük Festivali’nin açılışında Türkiye’de ilk kez ‘Senfoni Orkestrası’ ile ‘Yöresel Sazlar’ buluştu. ‘Yöresel Senfoni Orkestrası’ ile konser veren ünlü sanatçı Sümer Ezgü davetlileri coşturdu. Konserde piyano, bağlama ve kemanın muhteşem ahengi ile oynanan zeybek izleyenleri büyüledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Yörük Festivali’nin açılışında bir ilk yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Yörük kültürünün uluslararası alanda temsil edilmesi için Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü ile birlikte hayata geçirdiği ‘Yöresel Senfoni Orkestrası’ ilk konserini verdi. Türkiye’de ilk kez halk müziği sazları sipsi, davul zurna, kabak kemane, bağlama gibi yöresel sazlar ile Opera Orkestrası bir araya geldi. Devlet Opera Orkestrası ve Yöresel Sazların harmanlandığı konseri izleyenler Sümer Ezgü’nün muhteşem performansı ile unutulmaz anlar yaşadı.

bf10758e-2b3c-40e4-8441-e0b6df2fdf90.jpg

50 KİŞİLİK DEV ORKESTRA

Halk müziği solistleri ve senfoni korosundan oluşan 50 kişilik ‘Yöresel Senfoni Orkestrası’ ile birlikte konser veren Sümer Ezgü, Antalya yöresine ait özel seçilen 17 eseri davetliler için seslendirdi.  Türk Halk Müziği’nin unutulmaz ismi Özay Gönlüm’den türküler, Antalya yöresine ait, ‘Hadi Gari’, ‘Anadolu’dan Geldik’, ‘Ovalar Ovalar’, ’Çökertme’, ‘Ormancı’ gibi unutulmaz ve dillerden düşmeyen türküler festival açılış konserinde izleyenleri unutulmaz saatler yaşattı. Yöresel Senfoni Konseri’nde Sümer Ezgü’ye İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Halk Oyunları ekibi de yöresel dansları ile eşlik etti. 

aa093ec2-294a-4adb-a879-5f0bbc9e2902.jpg

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ‘Yöresel Senfoni’ Orkestrası ile seslendirilen Serenler Zeybeği davetlileri büyüledi. Bağlama, piyano ve kemanın muhteşem ahengi eşliğinde İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı hocalarının oynadığı zeybek uzun süre alkışlandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU VE BAŞKAN TÜREL DE İZLEDİ

Yöresel Senfoni Konserini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman da izledi.  

ÇAVUŞOĞLU VE TÜREL’DEN EZGÜ’YE TEŞEKKÜR

Konseri birlikte izleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, usta sanatçı Sümer Ezgü’ye konser için teşekkür edip çiçek verdi.

ANTALYA ÇOK ŞANSLI

Sanatçı, Sümer Ezgü, Yöresel Senfoni Orkestrası’nın kurulmasında verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti ve “Sanattan anlayan ve her zaman böyle projelere destek veren bir başkanları olduğu için Antalya çok şanslı” diye konuştu.