YSK'dan bir ilk! Hangi adaya kaç imza verildi ?

YSK'dan bir ilk! Hangi adaya kaç imza verildi ?
Güncelleme:

14 Mayıs seçimleri için artık 2 aydan kısa bir süre kalmışken Yüksek Seçim Kurulu hem adayları hem de seçmenleri sevindirecek bir karara imzasını attı. YSK Cumhurbaşkanı adayları için başlayan imza sürecinde hangi adaya ne kadar imza veirldiğini günlük olarak duyuracak.

Türkiye dolu dizgin 14 Mayıs seçimlerine koşarken, Yüksek Seçim Kurulu bir ilk olacak uygulamayı başlattı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener'in duyurduğu uygulamayla birlikte bugün başlayan cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza sürecinde atılan imzalar artık anlık olarak takip edilebilecek.

Gün sonunda adaylar için verilen imzalar gün sonunda kamuoyu ile de paylaşılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan YSK Başkanı Yener, "Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarımız dün kurulumuz tarafından ilan edilmiştir. Bugün aday gösterilmek istenenlerin imza süreci başlamış olup 27 Mart Pazar günü saat 20.00 itibarıyla sona erecektir. Bugün itibarıyla il ve ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin ekranda takibi mümkündür. Şeffaf, güvenlik bir ortam için bu uygulamamız salonda isteyen adaylarımıza ve temsilcilerimize, imza süreci sona erene kadar takip etme imkanı verilecektir. Gün sonunda basın mensupları ile de paylaşılacaktır" dedi.

YSK'dan bir ilk! Hangi adaya kaç imza verildi ?