Yunus Emre nereli?

Yunus Emre nereli?

Ünlü halk şairi Yunus Emre’nin memleketi mahkeme konusu oldu !

Karaman Tarih Kültür Turizm Çevre ve Araştırma Dostluk Derneği Başkanı Abdurrahman Altın, ünlü halk şairi Yunus Emre’nin söylendiği gibi Eskişehirli değil Karamanlı olduğununun ortaya çıkarılması amacıyla Danıştay’a dava açtı. Abdurrahman Altın tarafından Danıştay’a açılan dava, iki Üniversiteden uzmanlarında katılacağı duruşmalı yapılması istendi.

Danıştay'a 13 belge sunduğunu ve Eskişehir Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’ne de mahkeme sonuçlanana kadar Yunus Emre adını kullanmamalarını talep ettiğini, Danıştay'ın ise bu talebi yerine getirerek, Eskişehir Valiliği ile Büyükşehir Belediyesine tebliğ ettiğini söyledi.

Dernek başkanı Abdurrahman Altın, “Yunus Emre’nin Karamanlı olduğunu ortaya koyan 13 belge ile 29 Kasım'da Danıştay’a dava açtım. Davanın bilimsel bir şekilde Yunus Emre’nin nerede ve nereli olduğunun ortaya konması için Selçuk Üniversitesi ve Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nden konunun uzmanlarının da katılımı ile bizim sunduğumuz belgelerin bilimsel olarak incelenerek ve davanın duruşmalı yapılmasını istedik. Biz elimizdeki belgelere güveniyor ve Yunus Emre’nin Karamanlı olduğunu böylece tescil ettirmek istiyoruz'' dedi.

Altın, Karaman tarihinde ilk kez Yunus Emre konusunda bir dava açıldığını söyledi

Milliyet