ZIPKINLA BALIK AVLAMA BÖLGE ŞAMPİYONASI KUŞADASI'NDA YAPILACAK -TÜRKİYE SUALTI SPORLARI FEDERASYONU BAŞKAN YARDIMCISI ÖZEN: EGE VE AKDENİZ BÖLGE ŞAMPİYONASINA 30 TAKIM İLE 120 SPORCU KATILACAK

ZIPKINLA BALIK AVLAMA BÖLGE ŞAMPİYONASI KUŞADASI'NDA YAPILACAK     -TÜRKİYE SUALTI SPORLARI FEDERASYONU BAŞKAN YARDIMCISI ÖZEN:     EGE VE AKDENİZ BÖLGE ŞAMPİYONASINA 30 TAKIM İLE 120 SPORCU     KATILACAK

Ege ve Akdeniz Bölgesi Zıpkınla Balık Avlama Şampiyonası yarın Kuşadası'nda yapılacak.

Ege ve Akdeniz Bölgesi Zıpkınla Balık Avlama Şampiyonası yarın Kuşadası'nda yapılacak.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Şahin Özen, federasyonlarının Türkiye şampiyonası öncesi eleme niteliğinde olan bölge şampiyonasını Kuşadası'nda gerçekleştireceğini, geçen yıl 4 ayrı bölgede yaptıkları müsabakaları bu yıl 2 bölgeye düşürdüklerini kaydetti.

Özen şöyle konuştu:

"Ege ve Akdeniz Bölge Şampiyonası'na 30 takım ile 120 sporcu katılacak. Yarın yat limanı mevkisinde gerçekleşecek ve 5 saat sürecek müsabakaları 40 hakem ve federasyon görevlileri takip edecek.

Yarışlarda ilk 8'e girecek sporcular belirlenecek. Daha sonra diğer bölgede yapılan yarışmada dereceye girenlerle birlikte haziran ayında gerçekleşecek olan Türkiye şampiyonasında dereceye girenler ana müsabakalara katılacaklar. Müsabakaların sonunda dereceye giren sporcularımız milli takıma katılmak üzere 3 asil 3 yedek sporcu olmak için mücadele edecekler. Bu sporcularımız Türkiye Sualtı Federasyonu Zıpkınla Balık Avlama Milli Takımı olarak Portekiz de yapılacak olan dünya şampiyonasına katılacaklar."