Tasarruf etmenin 6 yolu

Tasarruf etmenin 6 yolu
Güncelleme:

Daha tasarruflu davranmak istiyorsanız bu 6 maddeyi dikkate almalısınız...

Kendinizce az para harcadığınızı düşünseniz de ay sonunda gelen kredi kartı ekstrenizi görünce bir an için \"kredi kartımı çaldırmış olmalıyım\" diye paniğe kapılıyorsunuz. Peki nasıl oluyor da maddi durumunuzu bir türlü toparlayamıyorsunuz? \"Her gün düzenli olarak içtiğiniz kahveyi tamamen bırakın\" demiyoruz ama para konusunda disiplini elden bırakırsanız sizi daha kötü günler bekleyebilir.

Kullanmadıklarınızı Satışa Çıkarın

Gardırobunuzu açtığınızda onlarca giymediğiniz kıyafet, çanta, ayakkabı ve takı bulacağınızdan eminiz. Boşuna yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyorlar. Günümüzde internet üzerinden ikinci el eşyalarınızı satışa çıkarabileceğiniz birçok site var. Sitenin güvenli olduğuna emin olduktan sonra üye olun ve hemen satışa başlayın. Kazandığınız paralara siz bile inanamayacaksınız

Faturalarınızı Düşürün

Cep telefonu faturanız ne kadar geliyor? Her ay sabit giderlerinizden biri olan cep telefonu faturanızın tutarını düşürmek için avantajlı bir paket seçin ve paket içindeki konuşma sürenizi aşmamaya özen gösterin. Bunun dışında elektrik ve su faturalarına da dikkat! Evinizde her ikisinin de kullanımına dikkat edin. Ay sonunda cebinizde kalan parayı görünce inanmakta zorluk çekeceksiniz.

Bütçe Yapın

Kulağa sıkıcı ve demode gelebilir ama her şeyin başı bütçe yapmaktan geçiyor. Bütçe yapmadığınız sürece ne kadar harcamanız ve ne kadarını biriktirmeniz gerektiğini hiçbir zaman öğrenemezsiniz. \"Biriktirmek mi\" dediğinizi duyar gibiyiz. Önce elinizdeki parayla geçinmeyi öğrenin ardından da kenara para koymayı.

Kredi Kartınızdan Uzak Durun

Kredi kartınızla sürekli harcama yaptığınız sürece maddi durumunuzu düzeltmeniz mümkün değil. Hele ki taksit olayına girerseniz kısa süre sonra o taksitleri de ödeyemez duruma gelirsiniz ki bu da şu an günümüzde herkesin en çok başına gelen sorunlardan bir tanesi. Çok zor durumda kalmadıkça kredi kartı kullanmayın, taksit yaptırmayın. Kredi kartı yerine para kart kullanın. Yani nakit harcayın böylece ay sonunda herhangi bir sürprizle karşılaşmamış olursunuz.

Paranıza Ulaşmakta Zorlanın

Hesabınızın yanı sıra ayrı bir banka hesabında acil durum için tuttuğunuz paranıza ulaşmanız kolay olduğundan her sıkıştığınızda o paradan harcamanız mümkün. Bu yüzden paranızı vadeli hesaba yatırırsanız istediğiniz zaman çekemezsiniz ya da çekerseniz zarar edeceğinizi bilirsiniz. Siz en iyisi paranızı her istediğinizde ulaşamayacağınız bir hesapta değerlendirin.

Bahşişe Dikkat

Hesap geldiğinde bahşiş bırakmadan önce hesabınıza servis ücretinin dahil olup olmadığını kontrol edin. Artık birçok restoran servis ücretini de hesaba ekliyor. Önemli görünmese de ortalamaya vurduğunuzda verdiğiniz bahşişlerin hiç de az olmadığının farkına varacaksınız.