Bebeğin bezi nasıl değiştirilmeli?

Bebeğin bezi nasıl değiştirilmeli?
Güncelleme:

Bebeğinizin bezinin değiştirilmesi çocuk sahibi olmanın kaçınılmaz bir kısmıdır.

İlk günlerde bebeğinizin bezini çok sık değiştirmeniz gerekecektir, çünkü bağırsak hareketleri daha sık olur, bu yüzden en kısa sürede uzman olacaksınız.

Bağırsak hareketleri olduğunda bezin değiştirilmesi önemlidir, çünkü eğer değiştirilmezse pişik olabilir.  Bebeğinizin bezini değiştirmek, bebeğinizle etkileşim için ideal bir fırsattır, çünkü bebek genellikle uyanıktır ve uyarı için hazırdır.

Bebeğinizin bezinin değiştirilmesi etkileşim için büyük bir fırsat sağladığı için, babanın da bu işe dahil olmasını ve değiştirme görevini sıklıkla gerçekleştirmesini sağlayın, bundan gerçekten zevk aldığını fark edecektir.

Çocuğunuz olmadan önce üzerinde konuşmak isteyeceğiniz son şeyin bir bebek bezinin içeriği olduğunu bilmek çok komik. Şimdi muhtemelen bu siz, eşiniz ve yeni ebeveyn arkadaşlarınız arasında en önde gelen tartışma konularından biridir.  Çocuk bezinin değiştirilmesi çocuk sahibi olmanın kaçınılmaz bir kısmıdır ve bu tamamen kaka ile ilgili olmak durumunda da değildir.  Bez değiştirme zamanı aynı zamanda siz ve bebeğiniz arasında bire bir yakın bağlantı kurma anı olabilir.
Sizden küçük erkek ve kız kardeşiniz olmadıysa veya birkaç kere amca veya teyze olmadıysanız, yeni bebeğiniz doğmadan önce hayatınızda çok çocuk bezi değiştirmiş olma şansınız azdır. Birçok yeni anne baba birkaç hafta sonra bez değiştirme konusunda uzmanlaşır, o zamana kadar Huggies size bez değiştirme konusunda hızlı bir kurs vermeye hazırdır.  Bu muhtemelen iyi bir şeydir, zira küçük yavrunuzun bezini yaklaşık 4000 kez değiştireceksiniz; bu çok fazla bez ve alt kirletme anlamına gelir.

Bir kılavuz nokta olarak şurası önemlidir: bebeğinizin bezini beslendiği sıklıkta veya bebeğinizin yakınından çıkan “o kokuyu” fark ettiğinizde değiştirmelisiniz. Bebeğinizin bezini oldukça sık değiştirmeniz gerekebilir yoksa idrar veya kaka ile temas etmesi nedeniyle cildinde tahriş meydana gelebilir. Bezler söz konusu olduğunda tekrar kullanılabilir veya tek kullanımlık şeklinde farklı seçenekler söz konusudur. Huggies gibi tek kullanımlık bezler kullanım kolaylıkları nedeniyle oldukça popülerdir, çünkü genellikle vücuda çok iyi otururlar, rahat ve emicidir, bu nedenle bebeğinizin cildi için uygundur.

Bez Değiştirmek İçin İhtiyacınız Olan Şeyler

İlk kez anne baba olanlar için bez değiştirmek oldukça zor olabilir, bu nedenle en iyi ipucu erken aşamada hazırlanmaktır. Bir bebeğin bezini başarılı bir şekilde değiştirmek için birkaç şeye ihtiyacınız olacaktır. Aşağıda başarılı bir bez değişimi için önemli noktalar yer almaktadır:

Güvenli bir bez değiştirme alanı: Bu özel bir bez değiştirme birimi, bir yatak veya hatta zemin bile olabilir. Hatırlanacak en önemli konu, bez değiştirmek için ihtiyacınız olan her şeyin sizin erişim alanınızda olması ancak bebeğin erişim alanında bulunmamasıdır. Bez değiştireceğiniz yer ayrıca ılık, kuru ve temiz olmalıdır.  Herhangi bir enfeksiyon olasılığını azaltmak için bebeğinizin altını değiştirmeden önce ellerinizi yıkayın. Son olarak, bebeğinizi düşme tehlikesi olan bir yerin üzerinde gözetimsiz bırakmamaya dikkat ediniz.

Bebek bezleri: Yukarıda belirtildiği gibi, tek kullanımlık veya kumaştan bezler kullanabilirsiniz. Her ikisinin kendine özgü avantajları bulunmaktadır. Ancak, eğer tek kullanımlık bezleri tercih ettiyseniz, bu durumda iyi kaliteli bir bebek bezi önemlidir, böylelikle bez pişiğini ve diğer cilt sorunlarını önleyebilirsiniz. Huggies Bebek Bezinin özel 3 katmanlı tasarımı bulunmaktadır, böylelikle bebeğinizin altı her zaman kuru kalacaktır.  Huggies ayrıca geniş, esnek yan bantları ile farklı bedenlerde sunulmaktadır, böylelikle bebeğinize bez her zaman rahatça oturur ve bez değiştirme kolay bir işlem olur.

Bebek Islak Mendilleri: Islak mendiller bez değiştirmede en çok kullanılan ikinci malzemedir. Bunlar sadece bebeğinizi temiz ve sıhhi tutmakla kalmaz, aynı zamanda deri için yumuşak ve narindir ve atılması kolaydır.  İyi bir ıslak mendilden bir veya iki tanesi gerekli temizleme için yeterli olacak ve cildin fazla tahriş edilmemesini sağlayacaktır.

Bebek / Bez Pişik Kremi: Eğer bebeğinizin bezini çıkardığınızda cildi kırmızı ve tahriş olmuş halde görürseniz heyecanlanmayın; birçok bebeğin bezi pişik yapabilmektedir.  Bu durum için en iyi çare, hipoalerjenik bez pişik kremidir. Bebeğin cildi aşırı hassastır, bu nedenle koku ve parfüm içeren bez pişiği kremlerinden uzak durmak isteyebilirsiniz. En iyi sonucu almak için bebeğinizi temizledikten sonra yeni bezi sarmadan önce bebeğin etkilenen bölgeleri bez pişik kremi sürün.

Çöp Kutusu: Tek bir bez değişiminde bile birçok atık çıkacağını fark edeceksiniz.  Bezin kendisinden (kokulu içeriği ile) kirlenmiş mendillere ve hatta kullanabileceğiniz tek kullanımlık değişim şiltesine/örtüsüne kadar.  Tüm bu kirlenmiş malzemelerin çöpe taşınması hoş bir deneyim olmayacaktır; poşetin delinip içindekilerin kıymetli halınızın üzerine saçıldığını bir düşünün. Bunun yerine yakınınızda bir çöp kutusu yerleştirip kirli bezleri bir yerlere taşımadan onun içine hemen atabilirsiniz.

Tehlikeli maddeleri tuttuktan ve taşıdıktan sonra ellerinizi daima iyice yıkayınız. Ayrıca bebeğinize oynaması için oyuncak veya çıngırak vererek bez değiştirme deneyimini daha hoş hale getirebilirsiniz. Yeni doğanlar, bebekler ve bebeklikten çocukluk çağına geçenlerin bezlerinin değiştirilmesi konusunda daha birçok bilgiye sahibiz ve bez değiştirme esnasında neyi ne zaman yapacağınız konusunda adım adım kılavuzluk sağlayabiliriz. Huggies’ten biraz yardım alarak ve pratik yaparak, bez değiştirme konusunda en kısa sürede bir uzman olacaksınız.